Proiectele Aradului, vizibile în format electronic

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on mai 27, 2024 with No Comments

Consiliul Județean Arad lansează prima platformă de informații publice dedicată proiectelor de investiții ale Consiliului Județean, din fonduri europene, guvernamentale și resursele proprii ale județului.

Platforma prezintă 41 de proiecte, dintre care 34 europene și 7 naționale, în valoare totală de 1,5 miliarde de euro, câștigate de Consiliul Județean Arad condus de președintele Iustin Cionca.

Platforma este intitulată „Proiectele Aradului” și este compusă dintr-un site (www.proiectelearadului.ro), o pagină de Facebook (proiectelearadului@cjarad) și o pagină de Instagram, intitulată tot proiectelearadului. Site-ul este finalizat, paginile pe rețelele sociale sunt în curs de actualizare.

„Înainte de a vă vorbi despre www.proiectelearadului.ro, vă informez că în ultimii opt ani, am crescut de 14 ori investițiile Consiliului Județean. De la suma de 61 de milioane de lei în anul 2016, am ajuns la 837 milioane lei în anul 2024, ceea ce reprezintă 73,79% din bugetul acestui an. Datorită fondurilor europene pe care le-am atras și cu care am finanțat aceste investiții, am putut susține și peste 2500 de proiecte punctuale ale primăriilor din județul Arad: construire de drumuri, trotuare, modernizarea iluminatului public, construirea capelelor, modernizarea căminelor culturale și a spațiilor de învățământ. Aceste proiecte vor apărea pe portal în perioada următoare, deocamdată ne-am concentrat pe informarea cu privire la proiectele câștigate și derulate de Consiliul Județean. Prin această platformă dorim să grupăm toate proiectele de anvergură pe care le-am finalizat sau sunt în implementare. Arădenii trebuie să știe că, la nivelul Consiliului Județean Arad, am construit și construim așa cum nu s-a mai făcut în nicio altă perioadă similară. Sunt investiții istorice și pentru a ajunge la această performanță a fost nevoie multă muncă, de abilitatea de a găsi resurse financiare. Am folosit toate instrumentele financiare aflate la îndemână: fonduri proprii, fonduri guvernamentale și, mai ales, fonduri europene. Ele au fost accesate prin programe sectoriale, prin programe regionale sau transfrontaliere”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Conceptul privind Proiectele Aradului a fost gândit și implementat pentru toate categoriile de vârstă care accesează mediul on-line, fiind structurat în funcție de sursa de finanțare a proiectelor: fonduri europene, fonduri guvernamentale, proiecte cu finanțate exclusiv locală sau proiecte pentru care sunt accesate credite.

Informațiile au fost structurate pe mai multe domenii: administraţie publică, educaţie, cultură, energie regenerabilă, infrastructură, sănătate. Totodată, au fost avute în vedere și tipurile de  programe în cadrul cărora administrația județului poate accesa fonduri: granturi see și norvegiene, Programul Interreg România-Ungaria V-a 2014-2020, Programul Interreg România-Ungaria VI-a 2021-2027, PNRR, POAT 2014-2020, POCA 2014-2020, POIM 2014-2020, POR 2014-2020, Program Regional Vest 2021-2027, Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny.

„Proiectele Aradului reprezintă un angajament ferm al Consiliului Județean Arad față de comunitatea noastră, sunt cartea noastră de vizită. Aceste investiții reflectă eforturile noastre continue de a transforma județul într-un loc mai prosper și mai modern. Fiecare proiect este o piesă esențială în puzzle-ul dezvoltării noastre, fie că vorbim despre infrastructură, educație sau sănătate. Accesarea diverselor surse de finanțare ne permite să implementăm inițiative de mare anvergură care să răspundă nevoilor și așteptărilor arădenilor. Ne dorim ca această platformă să fie o fereastră deschisă către realizările noastre și un punct de informare transparent și accesibil pentru toți cetățenii”, a subliniat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

No Comments

Comments for Proiectele Aradului, vizibile în format electronic are now closed.