Proiect de schimb de stagiari la Colegiul Economic Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 27, 2017 with No Comments

ar

Colegiul Economic Arad a încheiat începând cu acest an şcolar un parteneriat cu „Centre de Formation d’Aprentis” din localitatea Saint Mont Michel, Vendee din Franţa.

Proiectul constă în schimburi reciproce de stagiari pentru calificările profesionale: bucătari, ospătari, patiseri şi brutari.

În cadrul acestui proiect sunt implicaţi şi partenerii nostri din Arad: „Camera de Comert şi Industrie”, Hotel „Continental Forum”, „Brutăria Hodişan” şi restaurantul „Ema del Mar”.

În perioada ianuarie-februarie 2017, patru stagiari români au efectuat un stagiu de pregătire de trei săptămâni la „Centre de Formation d’Aprentis” din Saint Mont Michel, Vendee, Franta, fiind repartizaţi astfel: Alin Szentannai la hanul „Auberge de la Terasse” din satul La Chataigneraie, Marius Turiac, la brutăria „Boulangerie Bouquier” din Soustiers-les Maufaits, Matea Rodica şi Han Claudiu la restaurantul castelului „Chateau de la Verie” din regiunea Vendee. Cei patru au lucrat efectiv pe perioada celor trei săptămâni câte şapte ore pe zi, conform protocolului încheiat, iar feed-back-ul primit din partea partenerului francez a fost unul pozitiv, agenţii economici francezi fiind foarte multumiţi de profesionalismul, seriozitatea receptivitatea şi stagiarilor români.

Menţionăm ca Alin Szentannai este încă elev al Colegiului Economic Arad, în anul III la Scoala profesională, calificare bucătar, şi este foarte apreciat şi în ţară de către agentul economic „Ema del Mar” Arad, unde îşi efectuează practica.

În această perioadă doi stagiari francezi efectuează acelaşi stagiu de trei săptămani la Arad, Rafael Barraud la „Brutăria Hodişan” şi Benjamin Diguet la „ Hotel Continental Forum”, s-au declarat încântaţi şi surprinsi de nivelul tehnologic ridicat şi profesionalismul angajaţilor din cele două unitaţi economice.

Cu ajutorul „Camerei de Comerţ şi Industrie” Arad, proiectul va continua, şi în anii şcolari următori, deoarece „Centre de Formation d’Aprentis” care realizează o formă de învătământ dual, are legături cu 25 de ţări şi o tradiţie de zeci de ani în schimburi de stagiari şi este o onoare pentru noi să le fim parteneri.

No Comments

Comments for Proiect de schimb de stagiari la Colegiul Economic Arad are now closed.