Prognoză optimistă pentru România

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on septembrie 21, 2017 with No Comments

Comisia Națională de Prognoză a dat publicității estimările sale privitoare la dezvoltarea României în următorii ani. Conform acestora, economia țării noastre va continua să se înscrie pe o tendință pozitivă, de creștere până în 2021. Cel mai important aspect este că Produsul Intern Brut este preconizat să fie ridicat, de peste 5% (2017-5,6%, 2018-5,5%, 2019-5,7%, 2020-5,7%, 2021-5%).

„Vorbim despre o creștere economică solidă, ce se va manifesta în continuare, reflectându-se în traiul de fiecare zi al românilor. Meritele coaliției de guvernare, în acest sens, sunt incontestabile, în ciuda intențiilor unor cârcotași politici de a le nega sau minimaliza” – explică Florin Galiș, președintele ALDE Arad. În prezent industria reprezintă motorul de bază al creșterii economice, cu 1,7% participare din avansul înregistrat, în vreme ce serviciile au urcat la un procent de 1,5%. Până la sfârșitul anului se așteaptă ca ponderea serviciilor să crească la 3,2%, iar industria să aibă o contribuție de 1,8% la creșterea economică anticipată, de 5,6%.

O altă veste bună este legată de evoluția investițiilor, în comparație cu consumul. „Anul acesta investițiile vor fi întrecute de consum, în ceea ce privește ponderea lor în cadrul PIB. În schimb, din 2018 este prevăzut ca trendul să se schimbe. Consumul nu va depăși 6% anual, totuși investițiile vor cântări tot mai greu, situându-se la o medie de peste 8% până în anul 2021. Evident, lucrul acesta nu poate decât să ne bucure, în condițiile în care programul de guvernare ALDE pune un accent deosebit pe investiții. Fiind un partid de dreapta, ne preocupă susținerea inițiativei private, a antreprenorilor. Capitole la care România a rămas repetentă în guvernarea anterioară, tehnocrat liberală” – conchide Florin Galiș, președintele ALDE Arad.

No Comments

Comments for Prognoză optimistă pentru România are now closed.