Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, s-a întâlnit cu studenții, absolvenții, antreprenorii și oficialitățile din Baia Mare și Satu Mare

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on martie 15, 2016 with No Comments

ok3

O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” condusă de prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității, din care au făcut parte prof. univ. dr. Gavril Ardelean – directorul Filialelor Satu Mare și Baia Mare, conf. univ. dr. Sorin Bașchir, președintele senatului Universitar, conf. univ. dr. Andrei Anghelina – Prorector responsabil cu antreprenoriatul, conf. univ. dr. Eugen Remeş – Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie, conf. univ. dr. Radu Blaga – Coordonator al Centrului de antreprenoriat al UVVG Arad, lect. univ. dr. Erika Stan – coordonator al British Language Center – Centrul BLC-UVVG și lect. univ. drd. Karol Wild – Coordonator al Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră al UVVG Arad, cadre didactice și studenți străini, a vizitat, zilele trecute, filialele UVVG din Baia Mare și Satu Mare.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG și membrii delegației au avut întruniri cu oficialităţile locale din Baia Mare şi Satu Mare, cu absolvenţii ALUMNI-UVVG, primari, antreprenori, directori de instituţii, cu studenții filialelor celor două filiale, precum și cu o delegație din Islanda.

Antreprenorii și absolvenții ALUMNI-UVVG din Baia Mare și Satu Mare (mulți dintre aceștia deveniți oameni de afaceri), au subliniat necesitatea unei coerenţe în procesul de educaţie, deoarece foarte mulți tineri se înscriu în fenomenul așa numit NEET (tineri nici educaţi, nici angajați, nici formaţi), nevoia de reformă în educaţie atât pe partea curriculară, cât și în procesul de predare-învățare, dar și corelare între partea teoretică şi practică, nevoia construirii unui parteneriat public – privat și găsirea unor soluţii comune între mediul de afaceri şi mediul universitar bazat pe oferte antreprenoriale, precum și scopul universităţilor, care trebuie să-şi îndeplinească rolul de a educa, în primă măsură și de a crea și identifica modele de dezvoltare profesională și personală.

Totodată, a fost vizitată și compania UAC din Baia Mare, care asamblează echipamente pentru avioane, unde Nicolae Verdes, director tehnic și absolvent al UVVG, filiala Baia Mare, a prezentat delegaţiei Universităţii materialele şi procedurile de verificare necesare pentru construcția unui avion.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, ne-a declarat: „În premieră, alături de cadrele didactice universitare, au fost prezenți la filialele Baia Mare și Satu Mare, studenți străini din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, din Italia, Franța, Tunisia și Israel, care au răspuns invitației colegilor lor din Baia Mare şi Satu Mare. Programul a fost unul deosebit, de vizitare a zonei și a patrimoniului local, turistic și istoric, care s-a încheiat cu o serată tradițională românească”.

Universitatea noastră, cu o activitate de peste 25 de ani, are o structură unică, deoarece la fondarea ei au participat autorităţile locale atât din Arad, cât şi din filiale. De aceea, considerăm că, implicarea Universităţii în viaţa cetăţii şi adaptarea ei la cerinţa forţei de muncă este esenţială. Iniţiativa întâlnirilor cu autoritățile locale, absolvenții ALUMNI și antreprenorii, a venit în urma recomandărilor pe care le-am primit din partea agențiilor naţionale şi internaţionale. Astfel de întâlniri, unde au participat alături de mine reprezentanţii centrelor nou înființate în cadrul Universitatăţii de Vest „Vasile Goldiș” – Centrele de testare lingvistică, care sunt deosebit de importante atât pentru tineri, cât și pentru cadrele didactice și Centrul de consiliere și orientare vocațională, care se adresează tinerilor din spaţiul preuniversitar și celor din universități, sunt foarte importante pentru că este o legătură cu realitatea şi cerinţele zonei respective. De asemenea, unul dintre subiectele principale ale vizitei noastre a fost întâlnirea cu un număr mare de antreprenori”.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” are un specific unic în țară, în care se află munca profesorului Aurel Ardelean, în primul rând, dar și a celor care au stat lângă dânsul în acești ani, și iată că, filialele Baia Mare și Satu Mare vor împlini, anul acesta, 18 ani de existență. În cadrul întâlnirilor avute la Baia Mare şi Satu Mare cu autorităţile locale şi judeţene au fost dezbătute relațiile de colaborare dintre Universitatea noastră şi instituţiile statului, unde au fost analizate principalele obiective de viitor şi de interes pentru viitorii studenți și absolvenții Universităţii noastre, accentul fiind pus pe specializările unde tinerii trebuie să fie pregătiţi în anumite meserii cerute pe piața forței de muncă”, a precizat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

No Comments

Comments for Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, s-a întâlnit cu studenții, absolvenții, antreprenorii și oficialitățile din Baia Mare și Satu Mare are now closed.