Prinşi la pescuit în perioadă de prohibiţie

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 29, 2014 with No Comments

Jandarmii arădeni în colaborare cu inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură – filiala Ardeal, au desfăşurat, în aceste zile, acţiuni care au avut drept scop prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional în domeniul piscicol.

În timpul acţiunilor au fost depistate mai multe persoane care pescuiau, pe râul Mureş, cu toate că, începând cu data de 1 aprilie a acestui an a fost declarată perioadă de prohibiţie pentru pescuitul recreativ sau sportiv, până la data de 30 mai a.c.. Persoanele au fost depistate în zona localităţilor Vladimirescu, Pecica, Păuliş şi Arad. Au mai fost găsite, de asemenea, unelte de pescuit abandonate, respectiv vârşe şi undiţe.

Pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, şapte persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4500 lei iar una dintre acestea a fost sancţionată şi cu 100 lei amendă, pentru refuz de legitimare, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată.

 

No Comments

Comments for Prinşi la pescuit în perioadă de prohibiţie are now closed.