Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă a participat la cea de-a 102-a Sesiune plenară a Comitetului Regiunilor (COR), desfăşurată la Bruxelles

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on iulie 04, 2013 with No Comments

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă a participat în zilele de 03 şi 04 iulie, la cea de-a 102-a Sesiune plenară a Comitetului Regiunilor (COR), desfăşurată la Bruxelles

În prima zi a sesiunii plenare a avut loc o festivitate cu ocazia preluării preşedinţiei Uniunii Europene de către Lituania. De asemenea, a avut loc şi primirea oficială a Croaţiei care are, începând de la 1 iulie, nouă membri în Comitetul Regiunilor.

Pe ordinea de zi a şedinţei COR din 3 iulie a mai figurat adoptarea avizelor pentru câteva proiecte privind lucrătorii frontalieri: evaluarea situaţiei la 20 de ani de la crearea pieţei unice – probleme şi perspective; oraşe şi comunităţi inteligente – Parteneriatul european pentru inovare; plan de acţiune privind e-sănătatea 2012-2020 – asistenţă medicală inovatoare pentru secolul XXI.

De asemenea, primarul Gheorghe Falcă a participat la o întâlnire de lucru cu ambasadorul României în Belgia, Excelenţa sa Ştefan Tinca. Tema discuţiilor a constituit-o pregătirea celui de-al patrulea Forum al Cooperării Descentralizate România-Belgia, care va avea loc laLeuven(Belgia), în perioada 25 – 27 octombrie. „Am participat, împreună cu colegii din delegaţia României, la o discuţie cu Execelenţa Sa Ştefan Tinca pentru a pune la punct detaliile organizatorice pentru Forumul din această toamnă. Ultimul forum al descentralizării a avut loc laArad, în anul 2010, şi s-a axat pe proiecte concrete între autoritățile locale, instituții și ONG-uri din ambele țări și pe schimbul de lecții învăţate despre politicile publice și politicile comunitare. Relațiile dintre România și Belgia, la nivel local şi regional, sunt foarte diversificate și dinamice, de aceea pentru noi forumul din luna octombrie are o importanţă deosebită“, afirmă Gheorghe Falcă.

Edilul Aradului a anunţat că intenţionează să participe la cel de-al patrulea Forum de la Leuven și că va avea o prezentare în cadrul atelierelor de lucru.

 

No Comments

Comments for Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă a participat la cea de-a 102-a Sesiune plenară a Comitetului Regiunilor (COR), desfăşurată la Bruxelles are now closed.