Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a primit Premiul de Excelență din partea Clubului Feroviar Român

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on decembrie 09, 2015 with No Comments

12364310_10153807931237472_1374618197_o

Primarul Municipiului Arad, domnul Gheorghe Falcă a primit Premiul de Excelență din partea Clubului Feroviar Român și Asociației Industriei Feroviare din România. Distincția a fost înmânată în cadrul evenimentului Galele Club Feroviar ediția a X-a.

Premiul a fost acordat pentru rezultate deosebite în dezvoltarea transportului urban modern. După investiții majore pentru dezvoltarea infrastructurii de transport public pe șine, Aradul a realizat investiții importante pentru achiziția de tramvaie moderne şi are un program de reabilitare a parcului de tramvaie vechi, pentru a creşte confortul oferit călătorilor. Prin realizarea acestor noi investiţii, Aradul se va încadra în una din cele zece condiţii pentru a fi definit ca ‘oraş verde’, având un transport public ecologic. Aradul este pentru a doua oară laureatul Galei, în 2008 primind distincția pentru programele de dezvoltare a infrastructurii de transport public.

Aradul a fost reprezentat pe podiumul Galei și de compania Astra Vagoane Călători SA, care a fost premiată pentru acțivitatea sa și pentru tramvaiul Imperio, primul tramvai modern produs în România.

Ceilalți laureați ai Galei au fost primarul orașului Zlatna pentru conservarea și refacerea materialului rulant de epocă, Profesorul Mihail C. Alexandrescu, decanul Facultății de Transporturi al Politehnicii din București și  societatea Reloc-Electroputere VFU Craiova pentru realizarea primei locomotive care funcţionează, exclusiv, cu biodiesel sau ulei vegetal.

No Comments

Comments for Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a primit Premiul de Excelență din partea Clubului Feroviar Român are now closed.