Primarul Falcă continuă lupta cu bannerele afişate ilegal

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 22, 2014 with No Comments

Primarul Gheorghe Falcă nu renuţă la războiul cu Poliţia “statală” pentru înlăturarea bannerelor afişate de către PSD Arad. Edilul şef a sunat azi la 112 şi a cerut ca Poliția să iasă în teren și să constate că există bannere electorale amplasate ilegal.

Falcă a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă evoluția “circului” legat de afișajul electoral, aducând acuze grave Poliției “statale”, pe motiv că după două săptămâni de când li s-au cerut polițiștilor să aplice Legea, nu s-a întâmplat nimic.

”Am întrebat la Poliție în ce stadiu se află solicitarea, dar domnul Puie adjunctul șefului Poliției Municipale, ne-a explicat că are timp la dispoziţie 30 zile să constate o ilegalitate. Este de neconceput așa ceva, vor trece alegerile până atunci. În schimb, ne-a trimis către primărie niște întrebări în regim de anchetă, pentru că are foarte mult timp să ne scrie aceste întrebări, dar nu are timp să meargă în oraș să constate ilegalitățile”, se arată indignat Falcă.

În opinia lui Falcă, poliţişti în frunte cu Puie fac cercetări nu cu privire la afișajul ilegal, ci cu privire la ”sustragerea unor bannere cu Victor Ponta”, respectiv acelea demontate de către lucrătorii municipalității. Edilul şef Falcă susţine că Poliția a cerut nume și prenume, date, ore și adrese, pentru a afla cine a “furat” bannerele PSD.

”Aceşti poliţişti ne întreabă pe noi cine a constatat ilegalitatea amplasării bannerelor.  Înseamnă că acest om pe nume Puie trebuie să plece imediat din funcția pe care o deţine pentru că Legea 370 spune clar cine sunt constatatorii: În primul rând Poliția națională, apoi Jandarmeria, Poliția de Frontieră și Poliția Locală. Adică ei trebuiau să constate primii ilegalitățile. În cazul acesta cei care au făcut constatarea a fost Poliţia Locală”, completează Falcă.

Întrebat de ziarişti de ce a fost ţinut de către poliţişti la secţie pentru a da declaratii timp de patru ore, Falcă a contracarat:

”Nu ei m-au ținut pe mine patru ore, ci eu pe ei, pentru că am dat o declarație la solicitarea mea, în care am scris inclusiv faptul că cei de la PSD au venit la domnul Puie să ceară înapoi bannerele demontate. Numele Puie și Tamaș apar de foarte multe ori în declarația scrisă de mine”, a spus Falcă.

Falcă este hotărât ca în cazul în care Poliția “statală” nu va interveni în cazul afișajului ilegal, va cere din nou Poliției Locale și lucrătorilor municipalității să dea jos bannerele fără autorizație.

 

No Comments

Comments for Primarul Falcă continuă lupta cu bannerele afişate ilegal are now closed.