Primarii PNL cer Prefecturii Arad să rezolve urgent problema ajutoarelor sociale de la UE

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , , , ,

Published on decembrie 15, 2014 with No Comments

Primarul PNL al comunei Zăbrani, Marian Toader, cere Prefecturii Arad, în numele său și al celorlalți primari în a căror comune sunt probleme cu ajutoarele sociale de la Uniunea Europeană, să rezolve în regim de urgență aceste probleme. Reacția lui Toader vine în contextul în care în mai multe comune arădene au fost omiși de pe liste o mulțime de pensionari care se încadrau, din punct de vedere al venitului mic pe care îl au, pe listele care le permiteau acestora să primească astfel de pachete cu alimente.

„Atât în comuna Zăbrani, cât și în alte comune din județul Arad, zeci sau chiar sute de pensionari cu pensii minime au fost omiși sau uitați de Prefectură de pe listele celor care trebuie să primească acele pachete alimentare de la Uniunea Europeană. Numai în comuna Zăbrani pot spune că sunt aproximativ 300 de persoane care așteaptă rezolvarea acestei probleme. Pe lângă Zăbrani, pensionari din Vladimirescu, Frumușeni, Felnac, Șeitin, iar exemplele pot continua, nu au fost înscriși pe acele liste făcute de Prefectură, deși venitul acestora îi poziționa clar pe acele liste. Prefectura ne cere nouă, primarilor, să identificăm aceste persoane, ori acest lucru este absurd, pentru că nu noi avem aceste informații, ci Guvernul. Ce să facem, să chemăm oamenii la primărie cu cupoanele de pensii? Și chiar dacă am vrea să facem acest lucru, unii au pensii cumulate, probabil vor veni cu un singur cupon, cu cel mai mic, iar noi nu îi putem verifica. Oamenii vin la noi, la primarii pe care i-au ales, să ne ceară să rezolvăm aceste probleme, aceștia neștiind că de fapt reprezentanții Guvernului în teritoriu, adică Prefectura, se ocupă de acele liste. Dar până la urmă la cine să apeleze oamenii dacă nu la noi?! De aceea, noi, primarii PNL din județul Arad, cerem Prefecturii să remedieze aceste probleme într-un timp cât mai scurt, deoarece aceste persoane nevoiașe sunt văduvite de acele pachete chiar în pragul sărbătorilor de iarnă” a precizat primarul comunei Zăbrani, Marian Toader.

Totodată, Marian Toader spune că este cel puțin dubios cum Prefectura „a uitat” tocmai de pensionarii din comunele conduse de către primari PNL.

„Nu pot să nu remarc faptul că aceste probleme au apărut tocmai în comunele cu primari PNL. Din punctul meu de vedere este cel puțin dubios că Prefectura a omis tocmai pensionarii din aceste comune. Sper să fie vorba doar de o coincidență și să nu fie o răzbunare a Guvernului pe cei care nu l-au votat pe Victor Ponta la alegerile prezidențiale. În același timp, circulă un zvon cum că în unele comune conduse de către primari PSD au fost împărțite mai multe pachete decât numărul persoanelor aflate pe listele întocmite de Prefectură. Nu vreau să dau numele acelor comune, sperând că și în acest aspect este vorba doar despre o coincidență și că problemele vor fi rezolvate cât mai rapid” a mai declarat Marian Toader.

No Comments

Comments for Primarii PNL cer Prefecturii Arad să rezolve urgent problema ajutoarelor sociale de la UE are now closed.