Primăria Municipiului Arad a achiziționat un tomograf pentru copacii din Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on august 13, 2019 with No Comments

Primăria Municipiului Arad a achiziționat un tomograf cu ajutorul căruia se vor scana copacii pentru a identifica defectele existente în interiorul acestora.

Tomograful realizează 3 tipuri de scanări, și anume, o scanare sonică, una electrică și una dimensională. În urma acestor scanări un soft specializat realizează structura copacului, indicând defectele constatate. În urma acestor măsurători se va determina gradul de sănătate interioară a copacului la momentul scanării și, totodată, va proiecta o evoluție în timp a defectelor existente.

Aparatul a costat 157.000  lei aprox 28.000 euro fără tva.

La ora actuală, aparatul este cel mai performant existent pe piață și cel mai important lucru este că folosește o metoda de determinare non-invazivă, determinările realizându-se fără a afecta integritatea copacilor.

“Am decis să achiziționăm acest aparat pentru a avea o imagine cât mai clară și justificată prvind starea de sănătate a copacilor din orașul nostru, deoarece îmi doresc un oraș verde și frumos”, a declarat primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț.

 

No Comments

Comments for Primăria Municipiului Arad a achiziționat un tomograf pentru copacii din Arad are now closed.