Primăria Arad face precizări

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on noiembrie 24, 2015 with No Comments

muresel

Urmare a afirmațiilor tendențioase la adresa activităților Primăriei lansate în spațiul public de către directorul Agenției de Îmbunătățiri Funciare ANIF Arad, dl.Mircea Purcaru, dorim să facem următoarele clarificări penrtru corecta informare a opiniei publice :

Primăria are ca obligație legală actualizarea periodică a inventarului bunurilor aparținând domeniului public al Municipiului Arad. Procedura evidențiază valoarea obiectivelor inventariate după criterii contabile, valoarea de înregistrare inițială a unui obiectiv fiind reprezentată de totalul costurilor de achiziție/realizare a acestuia.

Proiectul Acoperire Canal Mureșel pe tronsonul de 570 m dintre str.Miron Costin –Afinelor (actuala str.Balabas Bela) a fost inițiat înainte de 1990 de administrația municipiului Arad. Lucrările s-au desfășurat între anii 1990-1992, obiectivul fiind executat parțial, după cum rezultă din documentele aflate la arhivă și din situația fizică existentă. Valoarea evidențiată în inventarul administrației în epocă a fost de aproximativ 2,9 milioane lei, sumă care a fost reevaluată în anul 2008, conform normativelor contabile (criterii de recalculare care au cuprins inflația pe perioada respectivă, denominarea monedei naționale, etc). A rezultat o valoare contabilă actualizată pentru lista de inventar de 4,46 milioane de lei.

« Vedem că domnul Purcaru, șef la ANIF Arad și la partidul ALDE începe să se preocupe de Canalul Mureșel. E cam târziu pentru el. Să ai în responsabilitate un obiectiv ca și Canalul Mureșel și să nu-ți pese de nimic, să fii director și să nu știi ce reprezintă o valoare de inventar, să organizezi conferințele de presă ale instituției la sediul partidului care te-a pus director, cam cum s-ar putea numi toate acestea ? Incompetență sau iresponsabilitate ? Suficiente argumente să fie demis de urgență de la conducerea ANIF.  » a declarat Primarul Aradului, domnul Gheorghe Falcă.

No Comments

Comments for Primăria Arad face precizări are now closed.