Primăria a semnat contractul de achiziţie a şase tramvaie

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on iunie 13, 2014 with No Comments

 

Vineri, 13 iunie 2014 Municipiul Arad a incheiat contractul de achizitie tramvaie noi, cu finantare prin credit acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Contractul a fost semnat de dl.Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad si  dl.Gheorghe Sârbu, director general al companiei ASTRA VAGOANE CALATORI SA Arad, la sediul Primariei Municipiului Arad. La semnarea contractului a participat si dl.Valer Blidar, proprietarul fabricii Astra Vagoane Calatori SA Arad.

Contractul in valoare de 6.568.101,30 euro  plus TVA are ca obiect achizitia a 6 tramvaie noi, care vor fi livrate in termen de 42 de saptamani de la data semnarii contractului.

“Dupa 10 ani de mandat am atins obiective pe care nu ma gandeam ca le vom atinge, atat la nivel de administratie cat si ca dezvoltare economica. In ultimele 12 luni industria aradeana a crescut cu  17%, exportam componente de elicoptere si submarine, vagoane de calatori, vagoane marfa, mobila. Ca valoare a exporturilor Aradul are de 4 ori mai mult decat inainte de 89.  Sper dupa semnarea acestui contract Aradul sa exporte si tramvaie. Ne bucuram ca industria traditionala aradeana a revenit in zona ei cheiei si in zona decisiva: industria grea, industria lemnului. Avem satisfactia unor mari proiecte derulate pentru infrastructura urbana si putem spune ca prin aceasta licitatie incheiem un ciclu inceput in 2006, un ciclu de modernizare a infrastructurii liniilor de tramvai, ceea ce inseamna  servicii de calitate pentru cetateni. Suntem interesati ca intr-un oras care devine din ce in ce mai modern, cu trafic din ce in ce mai puternicsa-i convingem pe cetatenii nostri sa foloseasca mijloacele moderne de transport in comun, sa foloseasca din ce in ce mai mult viitoarele piste de biciclete, pentru ca si acolo suntem intr-o derulare a unui proiect pe fonduri europene.” a declarat primarul Aradului, dl.Gheorghe Falca.

La randul lor, reprezentantii companiei ASTRA VAGOANE CALATORI SA au declarat ca acest contract este un succes meritat pentru industria romaneasca si s-au aratat increzatori ca tramvaiului IMPERIO Eco va confirma asteptarile municipalitatii si ale publicului prin inaltele performante tehnice si standardele de confort pe care le ofera, subliniind ca Imperio Eco este tramvaiul cu cel mai redus consum de energie existent in prezent pe plan mondial, Totodata au tinut sa-si exprime satisfactia pentru faptul ca primele tramvaie moderne romanesti, produse la Arad, vor circula chiar in oras.

Municipiul Arad şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare colaborează activ în domeniul modernizarii transportului public încă din anul 2005, când a fost demarat proiectul Transport Urban în Municipiul Arad – „Reabilitarea liniilor de tramvai şi a drumurilor pe axa principală Nord-Sud a municipiului Arad”.

Primele două etape ale proiectului au avut in vedere modernizarea infrastructurii şi sporirea eficienţei serviciilor de transport, iar cea de-a treia etapă vizează: achiziţia a 6 tramvaie moderne, modernizarea infrastructurii depoului principal al Companiei de Transport Public si introducerea sistemului electronic de taxare a biletelor (e-ticketing) în transportul public din municipiul Arad

Contractul de achizitie tramvaie noi a fost atribuit companiei SC ASTRA VAGOANE CALATORI SA  in urma procedurii de licitație care s-a desfăşurat în conformitate cu Politicile şi Regulile BERD privind achizițiile, sub îndrumarea și supravegherea departamentului de achiziții a Băncii și pe baza aprobării acesteia, în două etape:

-Etapa I. Depunerea ofertelor tehnice iniţiale

-Etapa II. Depunerea ofertelor tehnice finale însoţite de ofertele financiare.

În prima etapă au prezentat oferte două firme: SC Astra Vagoane SA, România , respective Pojazdy Szynowe Pesa, Polonia, ambele calificându-se pentru etapa următoare.

În etapa a doua s-a solicitat depunerea ofertei financiare și a ofertei tehnice finale. În această etapă a fost depusă o singură ofertă de catre SC Astra Vagoane SA, România.

No Comments

Comments for Primăria a semnat contractul de achiziţie a şase tramvaie are now closed.