Prima victorie, multe emoții!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on august 04, 2023 with No Comments

Înaintea partidei cu Poli Iași, contând pentru etapa a 4-a a Superligii, în tabăra arădeană domnea o oarecare neliniște, iar o ușoară tensiune se simțea în aer. Asta și datorită prestațiilor echipei din debutul acestui campionat cât și a relației tensionate cu suporterii, mai ales după evenimentele de la Sibiu.

Mircea Rednic încerca să le insufle încredere elevilor săi, la conferința de presă premegătoare partidei declarându-se optimist în privința prestației acestora și a rezultatului final.

Dacă în privința rezultatului, optimismul său s-a dovedit justificat, UTA obținând o mult dorită victorie, la capitolul prestație ar mai fi multe de spus.

Încurajată de aproximativ 8.000 de spectatori, UTA a început bine meciul cu ieșenii, deschizând scorul după doar opt minute. Rodriguez a combinat pe dreapta cu Rareș Pop, balonul a ajuns la Denis Dumitrașcu, apoi la Fabry, care a șutat puternic de la marginea careului mare, 1-0.

Golul i-a motivat mai mult pe oaspeți, care au avut posesia, au atacat mai periculos, și-au creat ocazii, dar șansa a fost de partea UTA-ei, mai ales la ocaziile lui Luis Phelipe. Lob de la 30 metri, în minutul 14, scos în corner de Iacob și șut pe lângă, din poziție excelentă, aproape de finalul primei reprize.

Repriza secundă a debutat tot cu o mare ocazie a elevilor lui Leo Grozavu. Alin Roman a trimis o torpilă de la aproximativ 20 de metri, spre vinclu, dar din nou Iacob a respins în corner. Pe fondul  căldurii sufocante ritmul a mai scăzut, ieșenii au rămas la cârma partidei, au atacat, dar nu au putut depăși o apărare a UTA-ei atentă și determinate. Alb-roșii au preferat arma contraatacului, Leidsman ratând desprinderea, din poziție de singur cu Ailenei.

În rest, un meci fizic, fără menajamente, cu multe fragmentări și numeroase cartonașe, opt galbene și un roșu (Samayoa), împărțite de centralul Florin Andrei.

Ca o concluzie, să spunem că jucătorii UTA-ei au meritul de a fi luptat, arătând determinare și spirit de sacrificiu. Despre fotbal nu sunt prea multe de spus, e clar că mai sunt necesare multe reglaje, multe acumulări, atât de ordin tactic cât și fizic. Mircea Rednic a anunțat completarea lotului cu încă patru jucători de calitate în următoarele zile. În condițiile amânării meciului cu Farul, aceste două săptămâni până la vizita FCSB-ului pot fi folosite pentru face aceste reglaje, pentru a aduce acel necesar plus în exprimare.

UTA: Fl. Iacob – Rodriguez, Benga, Markov (Stahl), Abeid – R. Pop (Mustacă, C. Mihai), Marku, Carp (Freitas), Dumitrașcu – Fabry – Cooper (Leidsman).

„Poli” Iași: Ailenei – Martac, Samayoa, Katanec, Șerban – Jatoba (Ciobanu), Bordeianu, A. Roman (Mogoș) – Gheorghiță (Itu), Vojtus (Hlistei), L. Felipe.

Au arbitrat: Fl. Andrei (Tg. Mureș) – la centru, Al. Cerei (Cluj) și M. Necula (București) – asistenți.

 

 

 

No Comments

Comments for Prima victorie, multe emoții! are now closed.