Președinția, Parlamentul și Guvernul, interpelate pentru Unire

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on iulie 13, 2015 with No Comments

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 solicită Președinției, Parlamentului și Guvernului României înființarea unor instituții responsabile de gestionarea relației cu Republica Moldova, în vederea urgentării procesului de Reunire.

Este vorba despre crearea unei Comisii prezidențiale pentru analiza impactului Unirii, a unei Comisiei parlamentare permanente comune România – Republica Moldova și a Oficiului pentru Republica Moldova, în directa subordine a premierului.

Atât președintele României, Klaus Iohannis, cât și primul ministru Victor Ponta au adresat duminică dimineață un salut tinerilor basarabeni veniți pe jos de la Chișinău spre România pentru a cere Unirea și și-au exprimat încrederea în destinul comun al celor două state românești.

„Orice proiect național are nevoie de strategii. Dincolo de orice salut diplomatic, așteptăm din partea instituțiilor fundamentale în stat enunțarea pașilor concreți spre realizarea proiectului de țară al unirii României cu Republica Moldova” a declarat în acest context George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Mii de bucureșteni i-au întâmpinat în Piața Universității pe tinerii basarabeni care au parcurs în Marșul lui Ștefan cel Mare sute de kilometri pe jos pentru Unire, prin caniculă și furtuni. Împreună au mers în marș spre Palatul Cotroceni, unde tinerii din stânga Prutului au fost primiți, așa cum solicitau într-un apel emoționant adresat președintelui Klaus Iohannis.

 

 

 

No Comments

Comments for Președinția, Parlamentul și Guvernul, interpelate pentru Unire are now closed.