Preşedintele PC Arad acuză abuzul în cazul amenzilor pentru centralele termice. Vezi ce spun specialiştii în domeniu!

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 23, 2014 with No Comments

Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad, a prezentat astăzi reprezentanţilor mass-media mai multe Procese Verbale de sancţiuni aplicate unor cetăţeni care s-au debranşat de la CET şi şi-au montat centrale proprii de apartament . Amenzile sunt date de către serviciul de specialitate al Primăriei, mai précis de către serviciul Disciplina în Construcţii, sub semnătura primarului Gheorghe Falcă.

„Amenzile sunt ilegale, în Procesele Verbale fiind specificat faptul că acele centrale au fost montate fără autorizaţie de construcţie, invocându-se legea 50/1991. Or, această lege prevede clar că, printre altele, montarea centralelor termice proprii nu necesită autorizaţie de construcţie. Cu toate acestea, primarul Falcă vrea să-i pedepsească pe cei care au îndrăznit să iasă din „prizonieratul” CET, una dintre societăţile din subordinea primăriei aduse la faliment. Împreună cu juriştii noştri, acordăm asistenţă victimelor represiunii primarului, dar căutăm şi modalităţi de a acţiona în instanţă Primăria, care, fără temei legal, ba chiar explicit împotriva legii, îi amendează pe arădenii care s-au săturat să plătească, prin facturi aberante, hoţiile care au dus CET-ul la faliment, alături de Gospodăria Comunală sau Recons”, a declarat preşedintele PC, Mircea Purcaru.

De cealaltă parte şeful serviciului Disciplina în Construcţii, Gheorghe Stoian spune că totul este perfect după lege, doar că preşedintele Purcaru, fost angajat MApN nu are cum să înţeleagă aceste legi. Este ferm convins că serviciul pe care îl administrează poate fi acţionat în judecată, iar cu siguranţă va avea câştig de cauză. Acesta susţine că întradevăr în legea 50/1991prevede clar că pentru montarea unei centrale proprii de apartament nu este necesară o autorizaţie de construcţie, dar; este necesară o astfel de autorizaţie în cazul oricărei modificări a instalaţiilor din apartament ( n.r. în cazul că ai schimbat tevile de la calorifere sau caloriferele, ai tăiat tevile de tur sau retur şi le-ai pus dop, normal se consideră modificare, implicit necesită autorizaţie)

Astfel că inspectorii specializaţi au dreptul să verifice, iar în cazul în care li se va îngrădi acest drept, constituie contravenţie şi vor suporta din nou riguorile legii.

Ca să lămurim de ce procesele verbale poartă semnătura edilului şef Gheorghe Falcă, în art. 27 punctul 5 scrie aşa: Procesele verbale de constatare a contravenţiilor, încheiate de organele de control ale administraţiei publice locale, se înaintează, în ederea aplicării sancţiunii, şefului compartimentului care coordonează activitatea de amenajare a teritoriului şi de urbanism sau după caz preşedintelui consiliului judeţean ori primarului unităţii administrativ- teritoriale. În cazul nostru acest atribut îi revine vice-primarului Levente Bognar care a stabilit şi amenda în cuantum de 2.500 lei, legea prevede amendă de la 1000 lei la 100.000 lei.

Vom reveni cu amănunte!

No Comments

Comments for Preşedintele PC Arad acuză abuzul în cazul amenzilor pentru centralele termice. Vezi ce spun specialiştii în domeniu! are now closed.