Polaris la prima intervenţie pentru deszăpezire în această iarnă

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on decembrie 30, 2014 with No Comments

În Arad, SC Polaris M Holding a intervenit începând din seara zilei de sâmbătă, 27 decembrie 2014, pentru a preîntâmpina apariţia poleiului, iar din 28 decembrie, începând cu ora 10.00, intervenţia echipelor societăţii a fost una în regim non-stop.

”Societatea noastră a acţionat cu şase utilaje de împrăştiat material antiderapant pe poduri şi pe principalele artere de circulaţie, dar şi cu trei pluguri, prin cartiere, pentru degajarea străzilor de aici. Per total, pe străzile municipiului, au fost împrăştiate, de duminică dimineaţa şi până la această oră, 180 de tone de sare. De asemenea, s-a intervenit cu personal necalificat pentru a curăţa platoul din faţa Primăriei Arad, trecerile de pietoni, trotuarele de pe poduri etc., acţiunea de deszăpezire derulându-se conform ordinii de prioritate stabilită de către concedent (Primăria Municipiului Arad).

Una dintre problemele generate de vântul puternic care a bătut în dimineaţa zilei de luni a fost crearea de suluri de zăpadă pe străzile care comunică cu câmp deschis, aşa cum a fost cazul străzii Ogorului, la ieşirea spre Zădăreni, şi a Căii Aurel Vlaicu, la ieşirea spre Pecica. În cele din urmă, dopurile de zăpadă au fost îndepărtate, iar pericolul formării de noi astfel de suluri a fost eliminat, Aradul ieşind deja de sub avertizările meteorologice primite. 

SC Polaris M Holding reaminteşte arădenilor faptul că pregătirea pentru iarnă s-a făcut din timp util, încă de la începutul lunii octombrie, la dispoziţia SC Polaris M Holding SRL stând peste 2.200 de tone de material antiderapant (de tip sare) şi peste 40 metri cubi de clorură de calciu (soluţie introdusă începând din anul 2011 pentru o mai ridicată protecţie a covorului asfaltic), materiale care vor fi completate după fiecare intervenţie la deszăpezire.  

Unitatea noastră dispune de 9 suprastructuri pentru împrăștierea pe căile de circulație a clorurii de sodiu, 6 suprastructuri pentru dispersarea clorurii de calciu, 17 pluguri pentru zăpadă și trei încărcătoare frontale pentru încărcat materialul antiderapant.  De asemenea, societatea mai dispune de 24 buloexcavatoare și 5 bobcaturi care vor acţiona iarna pe străzile mai greu accesibile ale orașului. Pentru transportul și evacuarea zăpezii în caz de ninsori abundente, unitatea noastră mai poate dispune și de 32 de autocamioane de 16, 24, respectiv 32 de tone.

Programul de intervenţie pe timp de iarnă a fost stabilit încă din data de 15 octombrie 2014, când la nivelul SC Polaris M Holding SRL s-a constituit Comandamentul de deszăpezire, care asigură permanenţa pe perioada sezonului rece” se precizează într-un comunicat dat publicității.

 

 

No Comments

Comments for Polaris la prima intervenţie pentru deszăpezire în această iarnă are now closed.