Petrila și VAR-ul au adus egalul!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 21, 2023 with No Comments

Sub privirile a aproape 11.000 de spectatori, UTA a avut un start bun de partidă cu Rapid, dorind parcă să demonstreze că diferența din clasament e doar de conjuctură.

Arădenii au presat încă din debut , ei având și prima șansă la poarta lui Horațiu Moldovan. Stahl a pătruns pe dreapta, a ajuns singur cu goal-keeper-ul bucureștean, dar nu a avut curajul de a încerca un lob de efect, preferând o centrare în careu, respinsă. Frustrant pentru tabăra alb-roșie, echipa lui Cristiano Bergodi a lovit decisiv la prima șarjă periculoasă în jumătatea arădeană. În min. 12, Petrila a țâșnit de lângă visătorul Căpușă, a făcut o cursă irezistibilă, a așezat cu latul în fața porții, acolo unde Funsho a profitat de spațiul dintre Stolnik și Benga și a trimis în plasă, 0-1.

După gol, elevii lui Mircea Rednic au acuzat șocul. Multe inexactități, lipsă de inspirație în soluțiile alese în fața unor rapidiști care parcă își găseau aplombul. Alb-roșii au apelat la clasicele mingi lungi, iar la una dintre ele, în min. 17, Micovschi a preluat și a trimis un șut din voleu la vinclu, dar Horațiu Moldovan a respins.

După numai un minut, Rapid a beneficiat de un corner, iar în urma lui, Freitas a recuperat la marginea careului mare, a trimis la Micovschi, care a urcat în viteză în jumătatea adversă. A încercat să-l dribleze pe Ioniță, dar din clinci mingea a ajuns la același Freitas plecat și el în sprint. Brazilianul l-a găsit singur pe Rareș Pop aproape de careu și tânărul international a marcat printre picioarele lui Moldovan, pentru 1-1.

După golul egalizator, partida s-a echilibrat, dar ocaziile de poartă au fost puține. Rapid a fost mai prezentă în jumătatea UTA-ei, a pasat, a controlat jocul, dar fără pericol pentru poarta lui Iacob. Ultimele cinci minute ale primei părți au fost încinse, cu trei evenimente care puteau schimba soarta partidei. Una dintre cele mai dezbătute faze a fost cea din min. 42, atunci când Stolnik a trimis cu latul spre poartă dintr-un careu aglomerat, mingea a fost respinsă cu piciorul de Moldovan și s-a dus spre plasa porții, de unde a respins-o Borza. Reluările au arătat că mingea a depășit cu întreaga circumferință linia porții, dar centralul Feșnic și cei din cabina VAR au decis altfel. Reacția tribunei? „Hoții! Hoții!”.

După un minut, același Stolnik a trimis cu capul spre poartă, Moldovan a atins mingea și a respins-o peste poartă, dar nu s-a dictat corner. Rapidiștii au repus mingea în joc, aceasta a ajuns rapid la Petrila, care trecut ușor de Carp, a trimis între fundașii centrali pentru același Funsho care a marcat pe sub Iacob, pentru 1-2.

 

După pauză, Mircea Rednic l-a trimis în teren pe Cristi Mihai în locul lui Carp, prea puțin implicat în joc, iar Ofosu i-a luat locul lui Stahl. O jumătate de repriză nu s-a întâmplat nimic notabil, în ciuda unei dominări fără efect a UTA-ei. Se anunța dificil pentru alb-roșii să mai revină, în condițiile în care Rareș Pop părea la capătul puterilor, Ofosu greșea la fiecare atingere de balon, Luckassen nu mai primea mingi, iar Micovschi acuza și el probleme fizice. Rapidiștii au preferat să închidă culoarele, au mizat doar pe contraatac, s-au apropiat de două ori de buturile lui Iacob, prin Stan și Ioniță, dar fără pericol.

Antrenorul „Bătrânei Doamne” a mutat din nou. L-a scos pe Dumitrașcu, fără realizări notabile,  schimbat cu Abeid, iar Rareș Pop i-a lăsat locul ultimului sosit, Eric Omondi. La doar trei minute după aceste modificări, Abeid a trimis o diagonală în careul lui Moldovan, Borza a fost păcălit de traiectoria mingii, Ofosu a urmărit, a pasat cu latul în fața porții, de unde Luckassen a înscris pentru 2-2. Era minutul 75. Omondi putea face 3-2, dar a șutat în Moldovan din poziție de singur cu acesta, însă eventuala reușită ar fi fost sigur anulată pentru ofsaid.

În ultimele zece minute, Rapid a forțat, și-a creat trei oportunități, dar Iacob l-a blocat pe Papeau, Oaidă a trimis din voleu mult alături, iar Borza a șutat cu stângul razant ca bara porții lui Iacob, Horațiu Feșnic a fluierat  apoi finalul partidei, consfințind un final poate echitabil per ansamblu, dar frustrant prin faza din minutul 42, în care aproape toată lumea i-a creditat pe arădeni cu gol valabil.

UTA: Iacob – Căpușă, Benga, Stolnik, Dumitrașcu (72 Abeid) – C. Carp (46 Cristian Mihai) – Stahl (46 Ofosu), Freitas, Micovschi – Rareș Pop (72 Omondi) – Luckassen (80 Rodrigues). Rezerve: Kucher, Markov, Iurasciuc, Marku. Antrenor: Mircea Rednic

Rapid: H. Moldovan – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Oaidă, Albu (87 Kait) – Bamgboye, Al. Ioniță II (80 Borja Valle), Petrila (87 Pănoiu) – Al. Stan (72 Papeau). Rezerve: Drăghia – Onea, Dr. Grigore, El Sawy, Cîrjan. Antrenor: Cristiano Bergodi

No Comments

Comments for Petrila și VAR-ul au adus egalul! are now closed.