Petarde comercializate fără drept, depistate de polițiști la sfârșitul săptămânii trecute

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on decembrie 17, 2018 with No Comments

Polițiștii arădeni au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe acțiuni pe raza municipiului și județului, pentru depistarea celor care nu respectă legislația privind comercializarea materialor pirotehnice.

Astfel, în Piața Fortuna din municipiu, a fost depistat de polițiștii Secției nr. 1 Vlaicu un bărbat de 42 de ani, din Arad, în timp ce oferea spre comercializare, fără drept, 1.447 petarde și materiale pirotehnice de diferite tipuri și mărci.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat o femeie de 47 de ani și un bărbat de 32 de ani, ambii din Arad, în timp ce ofereau spre comercializare în Piața Mihai Viteazul 600 de petarde de diferite tipuri și mărci, fără a îndeplini cerințele legale .

Pe raza localității Sântana a fost depistat un bărbat de 42 de ani, din aceeași localitate, în timp ce comercializa în piața agroalimentară, fără drept, 36 de bucăți material pirotehnic.

Cele 2.083 de petarde au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele celor depistați fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu materiale pirotehnice, fără drept, conform Legii 126/1995, R.

            Acțiunile efectuate de polițiști în baza planului de acțiune „Foc de artificii” vor continua în perioada următoare, atât în municipiu cât și în județul Arad.

 

Alcoolemii de peste 1‰ și alte infracțiuni rutiere,

 la sfârșitul săptămânii trecute

 

            Polițiștii rutieri au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au condus sub influența alcoolului.

Polițiștii Biroului Rutier au depistat un tânăr de 38 de ani, din județul Dâmbovița, în timp ce conducea un autoturism pe strada Eugen Popa din municipiu, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,10 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

 

Pe D.N. 7, polițiștii Secției nr. 8 Rurală Săvârșin au depistat un cetățean italian de 26 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității, având o alcoolemie de 0,69 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

 

Un bărbat de 48 de ani, din Zădăreni, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier în timp ce conducea un autoturism fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și cu o alcoolemie de 0,30 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

 

Cercetat pentru furt calificat

 

Polițiștii Secției nr. 6 Rurală Beliu cercetează un bărbat pentru furt calificat.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 41 de ani, din Beliu, care, la data de 25 octombrie a.c. ar fi pătruns în incinta unui imobil de pe raza localității, de unde ar fi sustras un telefon mobil, în valoare de aproximativ 500 de lei.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cerctera penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, polițiștii continuând documentarea activității sale infracționale.

 

 

A avariat un autoturism, conducând sub influența alcoolului

 

Polițiștii Biroului Rutier cercetează un tânăr pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Polițiștii cercetează un tânăr de 27 de ani, din Arad, care, în seara zilei de 16 decembrie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe Calea Romanilor din municipiu, fiind sub influența alcoolului, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism parcat.

În urma incidentului au rezultat doar pagube materiale, iar testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 1,11 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele tânărului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, sub influența alcoolului.

 

 

Au furat din magazine

 

Polițiștii arădeni cercetează trei tineri pentru furt.

Polițiștii cercetează un tânăr de 22 de ani, care, împreună cu o tânără de 16 ani, din Arad, au fost depistați în flagrant delict în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-un supermarket de pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiu.

Tot în flagrant delict a fost depistat un tânăr de 18 ani, din Arad, în timp ce sustrăgea două perechi de jeans din incinta unui mall din municipiu.

Prejudiciul în ambele cauze, în valoare de 370 de lei, a fost recuperat, pe numele tinerilor fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru furt.

 

 

Polițiștii rutieri în acțiune

 

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 235 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 83.000 de lei.

Dintre acestea, 22 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 113 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 23 permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare.

 

No Comments

Comments for Petarde comercializate fără drept, depistate de polițiști la sfârșitul săptămânii trecute are now closed.