PDL cere Guvernului USL anularea integrală a Ordonanţei 1/2013 privind pensiile, declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , ,

Published on noiembrie 07, 2013 with No Comments

“Motivarea deciziei de neconstituţionalitate a OUG 1/2013 privind pensiile, publicată ieri de către Curtea Constituţională a României, demonstrează  fără urmă de îndoială că Guvernul USL, prin ministrul Mariana Câmpeanu, a înşelat pensionarii la recalcularea pensiilor din acest an. Trădarea cauzei pensionarilor trebuie să atragă urgent şi obligatoriu demisia actualului ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale”, consideră deputatul Claudia Boghicevici, coordonatorul portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL.

Claudia Boghicevici avertizează guvernul USL că prin decizia Curţii Constituţionale românii care au ieşit la pensie până la 23 ianuarie 2013 trebuie să primească înapoi sumele tăiate ilegal de actualul Guvern. „Curtea Constituţională precizează foarte clar că Ordonanţa dată de Guvernul Ponta la începutul acestui an încalcă art.15 , alineatul 2 din Constituţie, prin faptul că instituie retroactiv o formulă de recalculare a pensiei prin care pensionarii afectaţi pierd sume importante la care aveau dreptul legal. Practic guvernul USL a dorit să facă economie la buget pe spatele pensionarilor, iar acum Curtea Constituţională repară această nedreptate”, a declarat Claudia Boghicevici.

 

Deputatul PDL îi atrage atenţia actualului ministru al Muncii şi asupra faptului că decizia Curţii Constituţionale o obligă moral să anuleze Ordonanţa 1/2013, astfel încât şi românii care au ieşit la pensie începând cu 23 ianuarie 2013 să beneficieze de coeficienţii de recalculare prevăzuţi de Legea 263 dată de guvernul PDL în 2010, coeficienţi superiori celor din Ordonanţa USL. „Dacă ministrul Muncii nu retrage această Ordonanţă neconstituţională în ceea ce priveşte articolele legate de indicele de corecţie, toţi românii care au ieşit la pensie după 23 ianuarie 2013 vor fi discriminaţi faţă de cei pensionaţi anterior. Este o anomalie care trebuie corectată urgent şi anularea acestei ordonanţe este soluţia cea mai rapidă.  În acelaşi timp, ministrul Câmpeanu trebuie să prezinte opiniei publice care este efortul bugetar pentru gafa făcută de guvernul Ponta la începutul acestui an. Să nu uităm că acest ministru a renunţat voluntar la 1,6 miliarde de lei din bugetul Ministerului în acest an, bani care au fost tăiaţi la rectificările din acest an, şi care puteau fi folosiţi inclusiv pentru plata acestor sume tăiate ilegal din pensii”, a mai declarat Claudia Boghicevici.

 

No Comments

Comments for PDL cere Guvernului USL anularea integrală a Ordonanţei 1/2013 privind pensiile, declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională are now closed.