PDL Arad: “Deputatul Măduţa continuă să şocheze! Neplăcut…”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on mai 26, 2013 with No Comments

Ori de câte ori are prilejul, deputatul Flavius Măduţa are ieşiri mediatice, majoritatea dintre ele controversate. Mai nou, parlamentarul arădean duce o polemică pe marginea plăţii arieratelor înregistrate de administraţiile locale şi alte instituţii ale statului. „Eu am vrut doar să arăt că adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind posibilitatea primăriilor  cu datorii mari din întreaga ţară de a intra în insolvenţă este un lucru pozitiv deoarece va permite ca banii să fie plătiţi mai rapid către societăţile comerciale care au furnizat bunuri sau servicii către respectivele primării.”, declara, la un moment dat Flavius Măduţa. Într-adevăr, etic este ca instituţiile publice să-şi plătească datoriile către societăţile comerciale care au prestat servicii sau care au furnizat bunuri. Dar tot atât de moral este ca şi societăţile comerciale să îşi plătească datoriile către administraţie, iar aici i-am aminti pe doi membri marcanţi ai USL Arad, „fruntaşi” la datorii: deputatul Dorel Căprar şi consilierul Judeţean Daniel Duruş. La fel de etic este ca şi dumnealor să îşi plătească datoriile, care se ridică la sume importante. Spre exemplu, Dorel Căprar, actualmente deputat are datorii prin diverse firme – SC Storm Electric Construct, West Savaria, D&D Arad  de peste un miliard de lei vechi.

O altă declaraţie controversată a deputatului Măduţa este următoarea: „Este corect în primul rând faţă de toţi furnizorii acestor primării ca datoriile să fie plătite pentru că altfel instituţiile se vor face responsabile directe de falimentarea multor societăţi comerciale, pierzându-se astfel sute de locuri de muncă.” De fapt, într-o societate normală, competitivă, stabilitatea economică a societăţilor comerciale trebuie să fie dată de mediul privat, nu de contractele cu statul.

În concluzie, prin atitudinea sa, deputatul Flavius Măduţa lasă impresia că ar dori să favorizeze unele societăţi comerciale şi să dea un semnal subliminal prin care să arate că dumnealui ar fi rezolvat aceşti bani, pentru plata arieratelor.

 

No Comments

Comments for PDL Arad: “Deputatul Măduţa continuă să şocheze! Neplăcut…” are now closed.