Pasarelă pietonală peste Mureş

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on februarie 12, 2013 with No Comments

Peste 2,3 milioane de euro (10.371.179 lei) va plăti Primăria Arad pentru realizarea unei pasarele hobanate pentru pietoni şi biciclişti peste râul Mureş, care va face accesul la Ștrandul Neptun.

Podul pietonal care va lega zona centrală a oraşului cu zona Ștrandului Neptun va avea o lungime de peste 210 metri, doi piloni înclinaţi înspre albia râului Mureş şi va fi realizat în termen de 15 luni de la semnarea contractului.

Contractul pentru realizarea pasarelei pietonale şi pentru biciclişti este în valoare de 10.371.179 de lei (aproximativ 2,3 milioane euro) şi a fost atribuit firmei arădene Tehnodomus SA.

„Pasarela propusă a se construi va fi amplasată la aproximativ 18 – 25 metri în amonte de podul de pontoane existent în zona parcului «Mihai Eminescu». Soluţia aleasă este o pasarelă pietonală şi pentru biciclişti, hobanată cu doi piloni, care din considerente estetice sunt înclinaţi cu 5 grade spre albia Mureşului. Lungimea totală a structurii este de 210,25 m, fiind realizată din 3 deschideri de 33,3 m, 125,9 m și 51 m”, se arată în descrierea proiectului.

Structura podului urmează să fie susţinută deasupra albiei de câte două cabluri, iar pasarela va fi iluminată prin intermediul unor stâlpi ornamentali dotaţi cu surse de iluminat tip economic şi va fi protejată împotriva trăznetului printr-o instalaţie specifică.

Durata lucrărilor este de 15 luni, începând de la data atribuirii contractului.

 

No Comments

Comments for Pasarelă pietonală peste Mureş are now closed.