Parlamentarii USR Arad, membri în comisii

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on decembrie 22, 2016 with No Comments

adrian

Reprezentanții USR trimiși de arădeni în Parlamentul României vor avea un cuvânt de spus în acest mandat.

Adrian Wiener va activa în calitate de președinte al Comisiei senatoriale pentru egalitatea de șanse, precum și ca membru în Comisia de sănătate publică a Senatului, în timp ce Sergiu Vlad va face parte din Comisia economică, industrii și servicii a Camerei Deputaților.

Liderul Uniunii, Nicușor Dan, a atras recent atenția asupra înțelegerilor netransparente dintre PSD și PNL, vizând componența și conducerile comisiilor parlamentare, înțelegeri făcute chiar dinaintea începerii activității noilor parlamentari aleși.

Cu toate acestea, USR a a reușit să se poziționeze favorabil în câteva comisii. Parlamentarii USR Arad nu au fost o excepție!

Senatorul Wiener: Poziția este o onoare, dar și o obligație.

„Egalitatea de șanse trebuie să fie premiza legiferării care vizează învățământul, sănătatea, serviciile publice în general.

Pe lângă avize și rapoarte pe diferite inițiative legislative, voi imprima acestei comisii o dinamică pe care din păcate nu a avut-o. Există în Romania nenumărate gradiente sociale, inechități și polarizări care s-au naturalizat, dar asupra cărora trebuie să intervenim prin toate pârghiile pe care le am în calitate de președinte al acestei Comisii Senatoriale.

De asemenea, mă voi asigura în calitate de ordonator de credit al Consilului Național pentru Combaterea Discriminării, că această instituție va funcționa activ și eficace în ceea ce privește amendarea publică și sancționarea oricărui derapaj în acest sens.”

celalalt

Deputatul Vlad: Vom arăta că se poate face treabă pentru oameni din orice comisie.
„Practica PSD-PNL de a face înțelegeri ascunse pentru funcții continuă, din păcate, și după aceste alegeri. Nu a existat propriu zis niciun fel de negociere, iar listele erau făcute deja dinaintea alegerilor, cu totală indiferență fața de calitățile care i-ar fi recomandat pe aleși pentru aceste posturi. Noi ne vom face treaba pentru care am fost trimiși în Parlament.

Devine însă tot mai clar că vom lupta pentru Arad împotriva a ceea ce pare a fi un mamut trans-partinic, PSD-PNL plus sateliții acestora, după cum s-a dovedit și în cazul validării mandatului lui Dragnea. Subliniez că USR se pronunță ferm împotriva acestor practici, de a pune interesele personale și de partid înaintea intereselor cetățenilor”.

No Comments

Comments for Parlamentarii USR Arad, membri în comisii are now closed.