Parlamentarii ACL cer convocarea de urgenţă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru respingerea Legii Amnistiei şi Graţierii

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 13, 2014 with No Comments

Parlamentarii Alianţei Creştin Liberale Arad le solicită preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului convocarea de urgenţă a celor 2 Camere pentru data  de vineri, 14 Noiembrie a.c., la ora 12.00, pentru aprobarea solicitărilor Parchetelor pentru începerea urmăririi penale sau pentru cererea de arestare în cazul senatorilor şi deputaţilor care sunt în asemenea situaţii precum şi pentru introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi respingerea Legii amnistiei şi graţierii.

Deputatul ACL Claudia Boghicevici spune că solicitarea parlamentarilor ACL vine în contextul în care membrii majorităţii parlamentare din jurul PSD au blocat în permanenţă anchetele justiţiei împotriva parlamentarilor şi au refuzat să respingă Legea amnistiei şi graţierii.

„Considerăm că avem nevoie de acest moment al adevărului, un moment zero care să evidenţieze că indiferent de rezultatul alegerilor prezidenţiale de duminică, independenţa justiţiei şi a statului de drept rămâne ireversibilă. Candidatul Ponta a refuzat în permanenţă să îşi ia angajamentul de a nu susţine o lege a amnistiei şi graţierii pentru corupţi, iar ca deputat a votat de multe ori împotriva cererilor justiţiei de începere a urmăririi penale pentru parlamentarii foşti sau actuali miniştri sau de încuviinţare a arestării sau percheziţionării deputaţilor acuzaţi de corupţie. Acest limbaj dublu trebuie să înceteze. PSD şi Ponta trebuie să accepte solicitarea ACL pentru a dovedi românilor că nu vor pune în pericol independenţa justiţiei şi  a statului de drept după ce acţiunile lor de până acum arată contrariul”, a declarat deputatul Claudia Boghicevici.

În același timp, senatorul ACL Ioan Cristina spune că Alianța Creștin Liberală şi Klaus Iohannis l-au somat de mai multe ori pe Victor Ponta să se angajeze public că nu graţiază corupţii, dar acesta nu a răspuns niciodată acestor solicitări.

„Ponta este obligat să răspundă acum, în ceasul a doisprezecelea, astfel încât românii să voteze duminică în deplină cunoştinţă de cauză şi să aibă garanţia că oameni ca Dan Voiculescu, Viorel Hrebenciuc, Dan Nica, Liviu Dragnea, Dan Şova, Ecaterina Andronescu, Adrian Duicu, Radu Mazăre, Marian Oprişan, Bunea Stancu, Mircea Cosma, Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru nu vor fi graţiaţi niciodată de Ponta, dacă acesta ajunge preşedinte. În lipsa unei astfel de asumări, Victor Ponta rămâne candidatul roşu al puşcăriaşilor şi al puşcăriabililor”, a declarat senatorul Ioan Cristina.

 

No Comments

Comments for Parlamentarii ACL cer convocarea de urgenţă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru respingerea Legii Amnistiei şi Graţierii are now closed.