Concluziile dezbaterii cu privire la şcoala gimnazială „Mihai Eminescu”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 31, 2014 with No Comments

Deputatul Flavius Măduţa consideră pozitive rezultatele dezbaterii publice legate de şcoala gimnazială „Mihai Eminescu”. „Dezbaterea publică a adus anumite clarificări în faţa părinţilor şi a profesorilor. Eu am susţinut şi susţin în continuare soluţia mult mai rapidă pentru rezolvarea problemei: cumpărarea actualei clădiri în care îşi desfăşoară activitatea şcoala gimnazială. Este o soluţie care permite continuitatea în spaţiul actual şi îmbunătăţirea în termen scurt a condiţiilor oferite elevilor şi profesorilor, prin investiţii. Pentru soluţia alternativă propusă, este nevoie de mulţi ani pentru realizarea unor investiţii în interesul elevilor.

În acelaşi timp, am luat act de intenţia primarului Gheorghe Falcă de a relua demersurile pentru obţinerea pentru şcoala gimnazială a sediului de pe strada Mărăşeşti. Nu mă opun unui astfel de demers, dar consider că şensele de reuşită sunt mici, având în vedere că ministerul a răspuns negativ de mai multe ori acestei solicitări. În măsura în care primarul Aradului consideră că are nevoie de sprijinul meu în acest sens, sunt dispus să îl acord. Aştept oricând solicitarea unui sprijin concret, cu rugămintea de a fi exeprimat public, pentru a nu exista sincope de comunicare. În acelaşi timp, vreau să clarific faptul că nu îmi asum în niciun fel responsabilitatea reuşitei unui astfel de demers. Asta cu atât mai mult cu cât nu mă regăsesc, ca factor de decizie, prin atribuţiile legale pe care le am, în ceea ce primarul Falcă numea toţi factorii implicaţi. Însă, repet, voi face tot ce pot pentru a sprijini o soluţie pentru şcoală, inclusiv să îl însoţesc pe domnul primar în audienţă la ministrul de interne sau la orice altă autoritate publică pe care o va indica.

În acelaşi timp, am luat act de ideea primarului Falcă de a face din această încercare o ULTIMĂ încercare – în estimarea sa pe o procedură rapidă de două sau trei luni – urmând ca apoi, în cazul unei eventuale nereuşite, să identifice o altă soluţie pentru şcoala gimnazială. Asta înseamnă că în decurs de câteva luni vom putea contura o soluţie pentru şcoala gimnazială Mihai Eminescu”, a declarat deputatul Flavius Măduţa.

No Comments

Comments for Concluziile dezbaterii cu privire la şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” are now closed.