O remiză ușor frustrantă!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 22, 2024 with No Comments

UTA și Petrolul au remizat, 1-1 (0-1), în această seară pe „Ilie Oană”, dar pentru arădeni este un rezultat ce ascunde o mică frustrare, gândindu-ne la modul în care s-au desfășurat ostilitățile.

Petrolul a părut mai motivată în startul partidei, dar fără a amenința poarta lui Iacob. Replica UTA-ei a venit însă rapid. După două șuturi ale lui Freitas, Omondi avea să rateze antologic. Ezekiel l-a găsit perfect la aproximativ zece metri de poartă, dar în loc să șuteze din prima a preferat o preluare, s-a apropiat prea mult de portarul Petrolului și acesta l-a blocat!

La doar două minute, Grozav l-a depășit pe Cristi Mihai și a șutat perfect, de la 20 de metri, lângă bara din stânga porții lui Iacob, 1-0.

După deschiderea scorului, Petrolul a facut pasul înapoi, încercând conservarea rezultatului. UTA va controla clar ostilitățile, iar minge va ajunge tot mai des în treimea gazdelor. Din păcate, suita de cornere la poarta lui Zima sau loviturile libere rămân fără efect pe tabelă. UTA domină, dar Petrolul se apără cu exactitate, păstrând avantajul de pe tabelă.

Partea secundă debutează după același scenariu, iar Zima respinge lovitura de cap a lui Ezekiel din min. 47, apoi, după numai un minut, șutul lui Micovschi este deviat de un fundaș în corner.

În min. 55, Omondi devine din demon înger, înscriind un gol de generic. Fotbalistul din Kenya a preluat cu stângul de lângă Jyry, și-a pus mingea pe piciorul drept apoi a trimis-o de la 25 de metri în vinclul porții lui Zima. Execuție superbă. Dar…, stupoare! Din camera VAR, „marele” arbitru Costreie, găsește un henț, discutabil, la Luckassen, cu vreo trei faze înainte de marcarea golului. Mladinovici face tradiționala incursiune la monitor și anuleazăt reușita lui Omondi. Comentariile nu-și mai au rostul…

Balint mută primul și îi trimite în teren pe Berisha și Ișfan. Intrarea celor doi readuce Petrolul în ofensivă, iar careul arădean este asediat câteva minute bune. Iacob intervine excelent la un șut din voleu al lui Ișfan. Același fotbalist trece în viteză de Conte și Stolnik, complet debusolați, dar trage pe lângă poartă.

În minutul 74 Rednic răspunde cu Vulturar, Pedro și Tudorie, în locul lui Mihai, Freitas și Ezekiel iar UTA revine în control. Careul lui Zima este din nou pus sub presiune, iar în min.83 tabela se modifică fericit pentru arădeni. Omondi reușește să deschidă perfect jocul spre Căpușă, intrat în careu, acesta centrează din alunecare în fața porții, iar Micovschi nu iartă, din marginea careului mic. Pentru 1-1!

Finalul aparține clar UTA-ei. Tudorie e aproape de 2-1, după un „assist” excelent de la Luckassen, dar șutul său din voleu este parat de Zima. Tot Luckassen pătrunde și pasează pentru același Tudorie în finalul partidei și doar șpagatul la sacrificiu a lui Papp răpește arădenilor o victorie meritată. Așadar, doar egal, după un meci care putea aduce mult mai mult arădenilor.

UTA își dă întâlnire cu suporterii joi, pe „Francisc von Neuman”, într-un un meci a cărui miză este primul loc din play-out. Adversară? Oțelul Galați, echipă ce vine la Arad tocmai pentru a-și apăra această poziție.

Petrolul: Zima – Hanca, Papp, Huja, Țicu – Seto, Jyry (87 Dumitriu) – Musi (87 Răducan), Jair (67 Bratu), Grozav (76 Garutti) – Irobiso (87 Berisha). Pe bancă: Eșanu – Meijers, D. Radu, Diomande, Dav. Paraschiv, Bucur. Antrenor: Laszlo Balint

UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Stolnik, Conte, Rodrigues (84 Lawrence) – Omondi, C. Mihai (74 Vulturar), Freitas (74 Tudorie), Micovschi (90+2 Rareș Pop) – Ezekiel (74 Pedro), Luckassen. Pe bancă: Kucher – Trif, Morar, A. Lopez. Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Mihai Marica (Bistrița), Mircea Orbuleț (București). Rezervă: Valentin Niaidin (Turnu Măgurele).

No Comments

Comments for O remiză ușor frustrantă! are now closed.