O nouă sesiune de finanţare pentru prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on noiembrie 03, 2023 with No Comments

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că urmează să fie lansată o nouă sesiune de finanţare pentru prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare. Astfel, persoanele cu venituri mici vor putea beneficia de o finanţare de până la 1.900 euro fără TVA/gospodărie racordată și/sau branșată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare.

Pentru a veni în sprijinul conectării populaţiei cu venituri mici la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, Administraţia Fondului pentru Mediu lansează o nouă sesiune de finanţare în cadrul Programului «Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare». Aceasta se va desfăşura în perioada 4 decembrie 2023 – 9 februarie 2024, cu un buget total alocat de aproximativ 549,2 milioane lei.

Solicitanții care pot depune cereri de finanțare sunt operatorii de servicii de utilități publice/operatorii regionali de servicii de utilități publice din sectorul de apă/apă uzată, aceștia fiind eligibili sub condiția încheierii de parteneriate (în calitate de lideri), cu UAT sau cu ADI”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Detalii suplimentare sunt disponibile aici:

https://www.afm.ro/pnrr_managementul_apei.php?fbclid=IwAR1sckm9JqK_k_psE38JaLXMUHfPbYv7eZ_DI76VZCatR_uxW5-toeqhTrA

No Comments

Comments for O nouă sesiune de finanţare pentru prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare are now closed.