O nouă ediţie a “Cupei Aradului ” la tăiat lemne

Written by admin. Posted in Sport

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 11, 2014 with No Comments

O nouă ediţie a “Cupei Aradului ” la tăiat lemne“Cupa Aradului ” in cadrul competitiei STIHL Timbersports a ajuns la cea de-a treia ediţie. Evenimentul de anul acesta se va desfăşura în acest week-end, mai precis, sâmbătă, 13.09.2014 la Expo Arad, în cadrul târgului Agromalim, cu începere de la ora 16.00. Competiţia din acest an reuneşte la start cei mai buni atleţi din ţară la probele STIHL Timbersports, aceştia reprezentând cluburi din Arad si Bihor. De menţionat  faptul ca vor fi prezenti si sportivi din lotul naţional al României, care va participa în această toamnă la Campionatul Mondial din Austria. Salutam si participarea la aceasta competiţie a campionului national din 2012, Nyamcsuk Nicolae.Este şi un motiv pentru care Aurel Ionescu, preşedintele clubului arădean  TimbersportsWest s-a gândit ca acest concurs să fie şi o ultimă repetiţie pentru sportivii care vor reprezenta România la Mondiale.

“Arădenii s-au obişnuit probabil ca în fiecare început de toamnă să fie prezenţi la competiţia tăietorilor de lemne STIHL Timbersports – “Cupa Aradului”. Pentru mine competiţia din acest an înseamnă ceva mai mult. M-am gândit că este un bun prilej de antrenament oficial înainte de Campionatul Mondial din Austria. Cu siguranţă va fi un spectacol pe cinste, de aceea vă aşteptăm într-un număr cât mai mare să luaţi parte la acest  eveniment “ ne-a declarat Aurel Ionescu, preşedinte Timbersports West din Arad.

Concurenţii se vor întrece în probele: tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferastrăul, tăierea verticală şi tăierea la înălţime.Cei prezenţi avea prilejul să urmărească şi o demonstraţie de tăiere cu «Hot saw», un super motoferăstrău, care are puterea unui autovehicul şi este manevrat de un singur om. Cu 60 de cai putere şi o viteză a lanţului de 240 km/h, super motoferăstrăul taie treifelii dintr-un buştean cu diametrul de 50 de centimetri în mai puţin de 8 secunde.  Câştigătorii vor fi recompensaţi cu cupe, diplome şi medalii, precum şi cadouri ddin partea organizatorilor.

 

No Comments

Comments for O nouă ediţie a “Cupei Aradului ” la tăiat lemne are now closed.