O nouă acțiune de deratizare pe domeniul public şi privat al municipiului Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on decembrie 12, 2022 with No Comments

Primăria Municipiului Arad va desfășura prin intermediul operatorului specializat, în perioada 12 – 16 decembrie 2022 o nouă acțiune de deratizare (combatere rozătoare) pe domeniul public şi privat al municipiului Arad (prima trecere). Această activitate are ca scop reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerea acestora la un nivel numeric cât mai scăzut.

Tratamentul specific de deratizare defensivă se va aplica pe spaţiile deschise, zonele verzi din parcuri, scuaruri, pieţe, zone demolate și/sau neconstruite de pe domeniul public al municipalității, imobile sau terenuri dobândite de Municipiul Arad, zonele căminelor de vizitare ale reţelei de canalizare, în proximitatea zonelor de depozitare a deșeurilor menajere/municipale din platformele gospodăreşti și punctele de colectare precum și în locurile unde există focare declarate care pun în pericol sănătatea oamenilor și a animalelor, în cartierele de locuințe individulale sau în cele de blocuri unde se constată că există focare de infestare, la solicitarea/sesizarea populației sau a unor instituții.

Dacă condițiile meteorologice sunt nefavorabile, acțiunea se va decala corespunzător.

A doua trecere urmează să aibă loc în intervalul 19 – 22 decembrie 2022.

În funcție de gradul de infestare, deratizarea se realizează prin amplasarea strategică de stații de intoxicare alimentate cu raticid. Produsele biocide utilizate sunt: Varat Block, produs de tip 14 (Rodenticid) – sub formă de momeală gata utilizabilă (cuburi cerate), Varat Pellet, Ratex Pellet toate fiind avizate și certificate de Ministerul Sănătății și fac parte din lista produselor avizate pentru profilaxia sanitar umană. Antidotul în caz de ingerare accidentală: Vitamina K1.

No Comments

Comments for O nouă acțiune de deratizare pe domeniul public şi privat al municipiului Arad are now closed.