Nouă zonă de locuințe pentru tineri, în Șagu

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on decembrie 16, 2020 with No Comments

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a aprobat documentația de urbanism pentru înființarea unei zone rezidențiale în comuna Șagu, pe un teren aflat în prezent în extravilan.

Acest nou cartier al localității Șagu este destinat tinerilor, primăria comunei oferind locuri de casă pentru persoanele tinere. Aceste parcele vor fi dotate cu utilitățile de rigoare, cu drumuri de acces, zona fiind situată aproape de drumul național care leagă Aradul de Timișoara. Întotdeauna am afirmat că îmi doresc ca tinerii noștri să rămână acasă, dar pentru asta trebuie să le oferim condiții, inclusiv locuri de muncă bine plătite. Crearea unor astfel de zone rezidențiale, destinate exclusiv tinerilor, face parte din strategia de menținere a generațiilor tinere în țară, de a evita exodul acestora”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Amplasamentul este situat în extravilanul comunei, pe un teren proprietate privată a Comunei Șagu, suprafața fiind de 37.118 m2. Zona cuprinde loturi pentru construcția de case unifamiliale sau cu maxim două unități locative/lot (duplexuri) și se vor asigura drumuri de acces și echiparea tehnico-edilitară aferentă.

No Comments

Comments for Nouă zonă de locuințe pentru tineri, în Șagu are now closed.