Noua Republică: „UDMR incită la încălcarea statului de drept”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 28, 2014 with No Comments

Partidul Noua Republică îşi manifestă profunda îngrijorare cu privire la demersurile premierului Victor Ponta pentru alcătuirea unei noi majorităţi parlamentare şi unui nou guvern. Primele semnale în acest sens sunt de natură să genereze un climat de nelinişte, cu precădere în rândul românilor care trăiesc în zonele cu populaţie majoritar maghiară.

Prima condiţie pusă de UDMR pentru a intra la guvernare a fost blocarea imediată a proceselor intentate primarilor maghiari care au arborat steagul secuiesc pe sediul primăriilor. Nu discutăm aici aspectul legalităţii arborării steagurilor secuieşti, ci solicitarea expresă a UDMR ca Guvernul să intervină brutal în justiţie, călcând în picioare principiul separaţiei puterilor în stat.

Partidul Noua Republică cere premierului Victor Ponta să se delimiteze categoric de această solicitare şi să facă publice prevederile protocolului pe care îl va încheia cu UDMR. În caz contrar, îl vom considera vinovat de complicitate la atentat împotriva statului de drept şi încălcarea Constituţiei României.

România îndeplineşte normele europene privind drepturile minorităţilor. Nicio forţă politică nu îşi poate permite ca, în scopul perpetuării la putere, să ofere privilegii unei minorităţi prin încălcarea statului de drept şi subjugarea justiţiei. Atragem atenţia că stoparea la comandă politică a unor procese, indiferent de natura lor, nu numai că reprezintă un abuz, dar constituie şi o încălcare flagrantă a drepturilor omului, respectiv dreptul de a se adresa justiţiei.

Partidul Noua Republică solicită organelor în drept, în speţă Consiliului Superior al Magistraturii, să reacţioneze la fel de prompt şi de vehement cum a făcut-o în cazul unor declaraţii ale politicienilor privind justiţia. De asemenea, cerem CSM şi Curţii Constituţionale a României să solicite premierului Victor Ponta să facă public protocolul încheiat cu UDMR, având în vedere cele arătate mai sus.

No Comments

Comments for Noua Republică: „UDMR incită la încălcarea statului de drept” are now closed.