Nicolae Ioţcu: “Guvernul Ponta a tăiat şi finanţările la Mediu”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 03, 2013 with No Comments

Guvernarea USL dovedeşte încă odată că nu doreşte dezvoltarea României, tăind investiţiile din majoritatea domeniilor. Acum, a venit rândul proiectelor de mediu, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, prin Administraţia Fondului pentru Mediu anunţând stoparea finanţării pentru o serie de proiecte. Printre proiectele văduvite de finanţare se numără cele depuse pentru protecţia resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, staţii de tratare, canalizare şi staţii de epurare, instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice etc.

„Este o dublă lovitură. Mai întâi pentru că o serie de investiţii riscă să rămână abandonate, iar lucrările efectuate până în prezent să se degradeze. Apoi, prin suspendarea plăţilor, o serie de agenţi economici, prestatori de lucrări şi servicii, riscă să îşi întrerupă, la rândul lor, activitatea, ceea ce înseamnă oameni trimişi în şomaj, firme intrate în insolvenţă şi implicit o scădere a economiei”, a declarat Nicolae Ioţcu, prim-vicepreşedintele PDL Arad.

În această situaţie sunt multe administraţii locale din judeţul Arad, cu primari din tot spectrul politic, inclusiv USL.

Până şi motivul invocat, „…dificultăţile financiare, datorate scăderii substanţiale a încasărilor la Fondul pentru mediu şi aprobarea tardivă a bugetului de venituri şi cheltuieli”, este unul stupid şi autoacuzator, care arată incapacitatea USL de a guverna. Scăderea încasărilor la Fondul de mediu se datorează plusului de fiscalitate, iar aprobarea tardivă a bugetului vine ca şi consecinţă a amânării aprobării Bugetului de Stat, care a fost votat abia în februarie.

„În acest ritm, cred că nu se va mai investi nimic în România. S-au tăiat investiţiile de la drumuri, acum de la Mediu, ceea ce pune în pericol dezvoltarea infrastructurii edilitare şi protejarea mediului. Românii sunt cetăţeni europeni şi, în 2013, e normal să beneficieze într-un număr cât mai mare de apă curentă, canalizare, staţii de epurare.”, a completat Nicolae Ioţcu.

No Comments

Comments for Nicolae Ioţcu: “Guvernul Ponta a tăiat şi finanţările la Mediu” are now closed.