Nicolae Ioţcu: “Farcaşiu nu doreşte nici binele Târnovei, nici binele judeţului”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on septembrie 16, 2013 with No Comments

Primarul Târnovei, Florin Farcaşiu, continuă să intoxice opinia publică cu privire la situaţia din comună. „În loc să conştientizeze faptul că investiţii de sute de milioane de euro, care vizează întregul judeţ, sunt în pericol din cauza atitudinii dumnealui, primarul Farcaşiu continuă războiul politic. Un adevăr nespus reprezintă tot o minciună, chiar dacă o numim minciună prin omisiune”, a afirmat Nicolae Ioţcu, ca replică la atacul primarului din Târnova. Farcaşiu acuză situaţia din Consiliul Local Târnova – situaţie concertată din umbră tot de acesta – pentru blocarea celor două proiecte de anvergură judeţeană, dar se dovedeşte că de fapt dumnealui este vinovat.

Comuna Târnova a primit două înştiinţări privind Masterplanul pentru Gestionarea Deşeurilor. Prima, pentru desemnarea reprezentantului comunei în Adunarea Generală a Acţionarilor, acolo unde s-a primit un răspuns, persoana desemnată fiind… chiar Florin Farcaşiu. Acesta a „uitat” să treacă această hotărâre prin Consiliul Local, deşi la data remiterii actului – 2.11.2012 – Consiliul Local era funcţional. Cea de a doua înştiinţare viza aprobarea bugetului şi a cotizaţiei pentru Asociaţia de Gestionare a Deşeurilor. Nici acest act – remis în 16 aprilie 2013 – nu a ajuns pe masa consilierilor locali, deşi Consiliul Local nu era acţionat în instanţă pentru dizolvare.

La Masterplanul  „Apă-Canal”, adresa a fost trimisă la începutul acestui an, a şi fost desemnată prin vot, în Consiliul Local, persoana desemnată: Ioan Baciş. Datorită faptului că ulterior Ioan Baciş a fost declarat incompatibil de către Instituţia Prefectului, comuna Târnova a rămas din nou descoperită, pentru că primarul Farcaşiu nu s-a interesat să propună un alt reprezentant.

Mai  mult, primarul Farcaşiu afirmă că problema se poate rezolva, prin delegare directă, odată cu desfiinţarea Consiliului Local, dar omite din nou faptul că primarul are această posibilitate doar în varianta desfiinţării irevocabile a Consiliului Local. Or, în acest moment, consilierii au depus recurs, în data de 10 septembrie, deci procesul este încă pe rol!!!

În consecinţă, principalul vinovat rămâne tot Florin Farcaşiu, care a spus jumătăţi de adevăr, aşa cum tot jumătate de adevăr a fost faptul că Bugetul comunei nu s-a votat din cauza consilierilor Opoziţiei. De fapt, primarul a retrasde pe ordinea de zi proiectele de la şedinţa ordinară din aprilie, inclusiv bugetul. Scopul lui Farcaşiu a fost clar: desfiinţarea Consiliului Local, pentru interesele şi afacerile personale. Şi, atunci când ai un asemenea scop, tot atât de clar e că nu te interesează soarta comunei, dar nici a celor două proiecte : „Deşeurile” şi  „Apă-Canal”.

No Comments

Comments for Nicolae Ioţcu: “Farcaşiu nu doreşte nici binele Târnovei, nici binele judeţului” are now closed.