Mutarea Pieței Catedralei pasată de Primărie către TOP

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 10, 2017 with No Comments

Scandalul comercianților din Piața Catedralei pare să nu se fi sfârșit. De data aceasta, Primăria nu mai aduce în discuție Monumentul Unirii nici celebrele parcări subterane, ci un plan urbanistic vechi de peste 3 ani. Marin Lupaș consideră că administrația locală trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să ofere asigurări în scris celor impactați de decizie.

Înaintea adunării generale a acționarilor de la „Târguri, Oboare și Piețe” din 10 octombrie, Gheorghe Falcă solicita celor de la T.O.P. să identifice posibile variante pentru mutarea etapizată a activităților desfășurate în Piața Agroalimentară din Piața Catedralei, în proximitatea acesteia. „Ca întotdeauna, acest primar nu își asumă nici o decizie cu greutate și pasează responsabilitatea pe altcineva. În cazul Pieței Cateralei, dorește să pună pe cei de la TOP să spună unde o să fie mutați pe comercianții din piață. Păi angajații de la Târguri Oboare și Piețe au vrut să facă acolo o parcare subterană, au introdus-o în Planul de Mobilitate, au ținut-o acolo ani de zile și acum o săptămână au retras proiectul din portofoliul de proiecte al municipiului Arad?!”, declară Lupaș.

În documentul semnat de către primar nu se mai invocă hotărârea CLM privind construcția parcării subterane așa cum se făcuse în cazul deciziei amplasării Monumentului Marii Uniri. De data aceasta, Primăria și-a adus aminte de HCLM nr.201 din 17 iulie 2014 privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan urbanistic pentru zonă construită protejată „ZONA MONUMENTE PROTEJATE ARAD”. „Din păcate pentru dezvoltarea armonioasă a orașului nostru, administrația domnului Falcă dovedește cu fiecare ocazie o iresponsabilitate greu de comparat. Prin faptul că se joacă cu hotărârile Consiliului Local în funcție de interesele sale, acest primar cu care Aradul s-a procopsit din cauza legislației proaste, demonstrează că deciziile le ia singur, indiferent de reprezentanții cetățenilor în acest for. Cum am declarat anterior, nu am să votez asemenea proiecte, aruncate din pix. Mai întâi consultare reală cu arădenii impactați de deciziile administrative, apoi luarea deciziilor importante”, subliniază consilierul municipal.

Ședința acționarilor a dat însă peste cap planurile Primăriei. Juristul T.O.P. a declarat că decizia nu poate fi luată fără ca reprezentanții Consiliului Local în AGA să aibă un mandat clar în acest sens. „Era evident că acesta este parcursul administrativ-legal normal, nu poate decide viitorul unei piețe unul sau doi oameni, trebuie luată o decizie comună, cât mai largă. Însă după un deceniu și ceva la Primărie, Gheorghe Falcă s-a obișnuit cu postura de dictator, să ia decizii de unul singur iar ceilalți să execute ordinul poate chiar să-și și asume orice vină dacă există reacții din partea arădenilor. Cred că e timpul să terminăm cu astfel de atitudini păguboase și să dezbatem democratic subiectele importante pentru comunitate ”, concluzionează Marin Lupaș.

No Comments

Comments for Mutarea Pieței Catedralei pasată de Primărie către TOP are now closed.