Municipiului Reșița organizează o întâlnire de afaceri între mari investitori din Statele Unite și Germania

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on aprilie 25, 2017 with No Comments

Consiliul Județean Caraș-Severin și primăria municipiului Reșița organizează, timp de trei zile, o întâlnire de afaceri între mari investitori din Statele Unite și Germania, respectiv liderii administrațiilor locale din vestul României. Aradul este reprezentat de președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, și primarul municipiului, Gheorghe Falcă. La întâlnire mai participă Silviu Hurduzeu, președintele CJ Caraș-Severin, primarul Reșiței, Ioan Popa, Roxana Iliescu, vicepreședintele CJ Timiș, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, Sorin Maxim, președintele Agenției de Dezvoltare V Vest și parlamentari.

În prezentarea județului Arad, Iustin Cionca a insistat pe profilul industrial, investitorii din zonele industriale din municipiu și județ, Zona Liberă Arad-Curtici și poziția geografică privilegiată a județului, pe culoarul IV Pan-European, rutier și feroviar. Iustin Cionca a insistat pe dezvoltarea componentei de logistică în orașul Curtici, datorită unor investiții private care leagă România de marile porturi din vestul și estul continentului. „Un avantaj al județului Arad îl reprezintă capacitatea de absorbție a fondurilor europene. Am atras aproape 500 de milioane de euro, iar asta demonstrează puterea de mobilizare a administrației județene. Aceste fonduri susțin dezvoltarea mediului de afaceri. Principala noastră preocupare este să atragem investitori noi, să le oferim posibilitatea de a realiza profit într-una dintre cele mai dezvoltate județe din România”, a declarat Iustin Cionca.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a prezentat proiectul conurbației Arad-Timișoara, pe baza studiului realizat de Banca Mondială. Acesta a subliniat potențialul deosebit pe care piața românească a forței de muncă îl are, precum și relația dintre administrație, mediul de afaceri și învățământ. „Aradul se dezvoltă într-un ritm accelerat, iar vecinătatea cu Timișoara determină un schimb de forță de muncă, arădeni lucrează la Timișoara, dar sunt și timișoreni care lucrează la Arad. Între aeroporturile noastre distanța este de 32 km pe autostradă, asta înseamnă 15 minute de condus. Aradul dispune de angajați bine pregătiți, cu experiență în companiile multinaționale, iar primăria oferă sprijin pentru cei care doresc să investească în zonele industriale”, a declarat primarul Aradului.

La întâlnire au participat, alături de reprezentanții administrațiilor locale, companiile Zoetic, aCar, Freundenberg, Werzalit, Lykke, CEZ Romania, Innovation 4.4 și alții. S-au purtat discuții despre investițiile în energia regenerabilă, IT, noile tehnologii, automotive.

Această întâlnire a adus la aceeași masă primari și președinți de consilii județene, investitori, Agenția de Dezvoltare. Este o inițiativă foarte bună, am văzut modele de bune practici din toată regiunea și am aflat care sunt așteptările agenților economici care tatonează noi piețe de desfacere și noi spații unde să își extindă capacitățile de producție. În perioada următoare, la Arad, vom organiza întâlniri similare cu mediul local de afaceri, pentru că o bună comunicare, o relație directă cu cei care creează plus valoare este esențială pentru dezvoltarea comunităților noastre”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

No Comments

Comments for Municipiului Reșița organizează o întâlnire de afaceri între mari investitori din Statele Unite și Germania are now closed.