MRU: “Am propus constituirea unui Bloc al Unității Naționale”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 27, 2013 with No Comments

Mihai-Răzvan Ungureanu: „Am lansat un nou apel către toate formațiunile de dreapta din România. Am trimis o scrisoare președinților PDL, PMP, PNȚCD, IRL și PER și i-am invitat la o discuție în care să hotărâm dacă mai este sau nu posibilă unitatea de acțiune a forțelor politice de centru-dreapta începând cu luna ianuarie a anului 2014.”

Luni, 25 noiembrie, Președintele Forța Civică (FC), Mihai-Răzvan Ungureanu, a trimis o invitație reprezentanților partidelor de centru-dreapta din România, la o dezbatere comună pe tema reunificării dreptei din România.

„Propun ca această întâlnire să aibă loc cât mai curând. Împărtășesc îngrijorarea mea cu colegii mei din celelalte partide politice de dreapta. De la alegerile parlamentare din 2012 ne-am îndepărtat unii de alții și astfel fiecare am contribuit la un tablou al unei opoziții slăbite. Sunt convins însă că toți ne dorim același lucru: să scăpăm de o guvernare incompetentă și să luptăm împotriva corupției și hoției PSDiste și lăcomiei PNListe.

Forțele de dreapta și din opoziție riscă să dezamăgească prin absență, tăcere și dezorganizare, iar singura noastră șansa de a reuși este unitatea de acțiune, pentru a pune astfel capăt dictaturii USListe. Am pus întrebarea, cui folosește să intrăm într-o competiție nemiloasă între noi? Să fie într-adevăr lipsa experienței mele politice cea care mă face să cred că poate exista încredere între cetățeni care mărturisesc un scop comun?

Am propus colegilor din celelalte partide politice constituirea unui bloc al opoziției, a unui Bloc al Unității Naționale (BUN), un nucleu de coordonare a acțiunilor noastre parlamentare și extra-parlamentare, și am speranța că la începutul săptămânii viitoare vom putea stabili un calendar al unor consultări periodice”, a transmis Președintele FC.

 

 

 

No Comments

Comments for MRU: “Am propus constituirea unui Bloc al Unității Naționale” are now closed.