MRU – back to the future…(editorial)

Written by admin. Posted in Editorial, Top News

Tagged: , ,

Published on iunie 30, 2015 with No Comments

scris de: Cristian Ţiţca
Azi, Mihai Răzvan Ungureanu, a primit girul Parlamentului pentru a conduce Serviciul de Informații Externe (SIE). Nu îmi aduc aminte de o altă numire la conducerea acestei instituții care să fii provocat atât de multe discuții în planul opiniei publice. E adevărat, MRU se află la al doilea mandat de șef SIE. Iar acest lucru e rar, nu doar în spațiul central-estic european, ci în toată lumea civilizată. De regulă, de la Washington la Londra, de la Paris la Moscova și de la Berlin la Beijing, șefii serviciilor de informații nu mai au parte de un al doilea mandat. Ce s-a întâmplat, însă, la București?
În mentalul public MRU are zece mii de fețe. Dacă ești naționalist, apoi musai trebuie să știi că MRU ne-a vândut ungurilor Fundația Gojdu. Dacă ești ecologist vei știi că MRU a vrut să dea Roșia Montană pe gratis. Dacă ești liber cugetător și crezi că ești dac, nu există îndoială că MRU este dușmanul poporului tău. Pro-maghiar, pro-exploatare, pro-sionist: acesta este portretul public desenat în presa ultimilor ani.
Cu riscul de a vă dezamăgi, vă spun că nimic nu e adevărat. MRU nu a cedat patrimoniul Gojdu celor din Ungaria pentru simplul fapt că acesta a fost cedat de guvernările anterioare, pas cu pas. Aici vorbim de o vină colectivă. În ceea ce privește Roșia Montană (știu că voi fi înjurat acum) vă rog să îmi răspundeți la o întrebare simplă: Cum e să stai pe munți de aur și să mori de foame?
 I-au fost imputate lui MRU toate cele cu voie și cele fără de voie. Aceasta deși omul acesta nu a fost premier decât câteva săptămâni! Nici dacă ar fi vrut să facă ceva ilegal nu putea. Era prea scurt timpul.
Sincer să fiu, l-aș fi văzut pe MRU premierul viitorului guvern. Știu ce vorbesc și știu despre cine vorbesc. Eu cred că acest personaj politic și-a dat examenul de patriotism în primul său mandat la conducerea SIE. Hai să fim serioși, acolo nu ajunge un anti-român!.
De ce l-a trimis Iohannis în această fundătură de aur, după ce nu i-a spus nici măcar “danke” pentru votul din al doilea tur al alegerilor din Republica Moldova…? Din acest moment MRU nu mai apare nici măcar pe lista lungă a potențialilor premieri din viitorul guvern. Pentru mine e clar un singur lucru, MRU a fost trimis la SIE pentru a nu avea pretenții politice. Păcat… Schimbăm lupii, dar nu și năravurile!

No Comments

Comments for MRU – back to the future…(editorial) are now closed.