MRU: Acordul nu ține loc de democrație, violențele vor continua dacă regimul nu este schimbat

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on februarie 21, 2014 with No Comments

Mihai-Răzvan Ungureanu: “Este foarte binevenit acordul și asteptăm și confirmarea opoziției. Ne dorim ca negocierile să ducă la sistarea violențelor și să dea startul tranziției spre un adevărat regim democratic și stabil. Acordul însă nu va ține loc de democrație, iar violențele vor continua dacă regimul nu este schimbat. Răspunsul pe care l-a dat guvernul de la Kiev protestelor populare au fost gloanțele, iar Președintele Ianukovici și Partidul Regiunilor trebuie să plece de la putere. Statul de drept nu se construiește pe baionete!”

“Acordul nu garantează stabilitatea, violențele vor continua indiferent dacă acest acord va fi semnat, și atunci este necesară o schimbare de regim. Partenerii UE și transatlantici trebuie să se implice prin susținerea organizării alegerilor anticipate, prezidențiale și parlamentare, Partidul regiunilor fiind compromis național și internațional. O Ucraină stabilă nu poate fi decât una democratică, bazată pe statul de drept, o Ucraină care respectă valorile și principiile europene”, a transmis Președintele Forța Civică (FC), Mihai-Răzvan Ungureanu.

Președintele FC condamnă lipsa de reacție a guvernului român privind situația critică din Ucraina: “Aș fi vrut să aud aceste declarații din partea lui Ponta. Pasivitatea este echivalentă cu un accept tacit al metodelor dictatoriale și represive practicate de regimul de la Kiev. Guvernul doar mimează implicarea alături de partenerii UE, realitatea este însă că nu-i interesează sau au altă agendă. În lipsa unei condamnări a masacrului din Ucraina, guvernul Ponta se situează implicit de partea lui Ianukovici.”

No Comments

Comments for MRU: Acordul nu ține loc de democrație, violențele vor continua dacă regimul nu este schimbat are now closed.