Misiuni de ordine publică ale jandarmilor arădeni la sfârșit de săptămână

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on ianuarie 25, 2017 with No Comments

jandarmeria_romana

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost angrenate, în perioada 20 – 24.01.2017, în misiuni care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, cu o medie zilnică de 120 jandarmi, atât pentru misiunile de ordine publică cât și pentru cele de pază și protecție instituțională.

Astfel, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și fapte de comerț ilicit. Pentru aceste contravenții, au fost aplicate 35 sancțiuni în valoare totală de 12.450 lei.

Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul a 8 infracțiuni, constatate independent și în cooperare cu poliția.

Pe timpul unei acțiuni desfășurate în zona Pieței Mihai Viteazul din municipiul Arad, un echipaj de jandarmi a depistat un bărbat în vârstă de 49 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad, care oferea spre comercializare, pachete cu țigări de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător. În acest caz au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de contrabandă, colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform prevederilor Codului Vamal al României.

Unei alte persoane, jandarmii i-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de ,,distrugerea, deoarece bărbatului, aflându-se în stare vădită de ebrietate, i-a fost refuzat accesul într-un restaurant situat pe DN 7 din județul Arad, motiv pentru care a spart cu pumnul, geamul ușii de acces în local.

Sâmbătă, 21 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, jandarmii au depistat pe albia râului Mureș două persoane care aveau asupra lor unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate, respectiv trei setci.

Cele două persoane au fost depistate pe malul stâng al râului Mureș, în zona localității Ostrov din județul Arad.

No Comments

Comments for Misiuni de ordine publică ale jandarmilor arădeni la sfârșit de săptămână are now closed.