Mircea Purcaru: “Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat o nouă lecţie de demnitate şi patriotism”

Written by florin coita. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on iunie 21, 2016 with No Comments

purcaru

Preşedintele executiv ALDE Arad, Mircea Purcaru, consideră că preşedintele Senatului României şi copreşedinte al partidului, a demonstrat încă odată că ALDE este singurul partid politic liberal din România, care practică la modul real politici liberale. Totodată, spune Purcaru, Tăriceanu a dat clasă celor care conduc România, arătându-le cum trebuie acţionat cu demnitate faţă de liderii Uniunii şi Comisiei Europene.

„Spre deosebire de ceilalţi demnitari care s-au întâlnit cu preşedintele Germaniei şi au preferat să se arate obedienţi, ocolind adevăratele probleme, Călin Popescu Tăriceanu a avut curajul de a-i spune acestuia că aderarea României la Schengen a devenit un instrument politic, folosit de către alte ţări din Uniunea Europeană prin invocarea MCV-ului. Tăriceanu a subliniat că nicio ţară care a aderat la Schengen nu a fost tratată la acest mod, ci au fost primite deîndată ce au îndeplinit condiţiile tehnice. A devenit clar că suntem şantajaţi, pentru a face diverse concesii ţărilor care refuză să voteze în favoarea aderării României. Din păcate, doar Tăriceanu şi ALDE spun lucrurilor pe nume, pentru ca înalţii reprezentanţi ai Comisiei Europene să nu poată pretinde că nu pun pe ordinea de zi aderarea României. România însăşi nu cere la modul hotărât acest lucru, ci, mai mult, nu doar că acceptă în continuare Mecanismul de Cooperare şi Verificare, ci personalităţi de rang înalt, inclusiv cele cu răspundere şi putere de decizie în domeniul justiţiei, cer ca acesta să nu fie ridicat” declară Mircea Purcaru.

 

No Comments

Comments for Mircea Purcaru: “Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat o nouă lecţie de demnitate şi patriotism” are now closed.