Mircea Purcaru: “Ministerul finanţelor blochează investiţiile în refacerea sistemului de irigaţii şi îmbunătăţiri funciare”

Written by florin coita. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on iulie 21, 2016 with No Comments

purcaru

Preşedintele executiv ALDE Arad, Mircea Purcaru, acuză Comisia Europeană că face presiuni asupra Guvernului României pentru aplicarea unor politici de austeritate. Acesta a oferit ca exemplu blocarea planului de refacere a sistemelor de irigaţii din România

„La iniţiativa fostului ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, a fost adoptată Legea irigaţiilor, care prevedea alocarea unui miliard de lei pentru irigaţii, până în anul 2020. S-a schimbat guvernul, iar cel care a venit a decis să nu se aplice legea, aşa că perntru 2016 s-au alocat 20 milioane de lei, o picătură de apă într-un canal de irigaţie, iar pentru anul viitor, nimic. Deşi bani ar exista, totul a fost blocat de ministerul de finanţe, care  susţine că nu există fonduri, că trebuie aplicată o politică de austeritate, aşa cum vrea Comisia Europeană. Sub masca austerităţii se doreşte, de fapt, împiedicarea salvării şi dezvoltării agriculturii româneşti, urmărindu-se de fapt distrugerea ei. Este doar un exemplu care arată cât de adevărată este concluzia lui Constantin Cojocaru, că străinii ne-au cumpărat şi statul, pe care îl folosesc ca să-şi apere capitalul. Institutul Naţional de Statistică arată că în economia naţională a României funcţionează 44.575 grupuri de întreprinderi, dintre care 5.308, sau 12% din total, sunt rezidente sau controlate din interior, în timp ce 39.267, adică 88%, sunt grupuri de întreprinderi multinaţionale controlate din exterior. Tot conform INS, în ultimii 25 de ani, în România, au fost făcute investiţii în valoare de 500 de miliarde de euro, din care 5 miliarde din capital străin. Deci, străinii au investit 1%, dar stăpânesc 88% din capitalul ţării” a declarat, tranşant, Mircea Purcaru.

 

 

No Comments

Comments for Mircea Purcaru: “Ministerul finanţelor blochează investiţiile în refacerea sistemului de irigaţii şi îmbunătăţiri funciare” are now closed.