Mircea Purcaru: ”Mediul de afaceri reacţionează pozitiv la noul Cod Fiscal”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on martie 10, 2015 with No Comments

Preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru, consideră că mediul de afaceri a reacţionat pozitiv faţă de noul Cod Fiscal promovat de către Guvernul Victor Ponta, ceea ce arată că acesta trebuie adoptat cât mai urgent.

„În ciuda criticilor aşa zişilor liberali, în frunte cu Cătălin Predoiu, care se crede viitor premier, mediul de afaceri dă semnale pozitive. Un studiu realizat de către Manpower arată că peste un sfert dintre angajatorii din România anunţă planuri de creştere a numărului de angajaţi în trimestrul al doilea. Din studiu rezultă o previziune netă de angajare de +11%, cea mai puternică din trimestrul patru 2012 până în prezent. Previziunea netă de angajare reprezintă diferenţa dintre procentul de angajatori care anticipează o creştere a volumului total de angajări şi procentul de angajatori care prevăd o scădere a angajărilor, în trimestrul următor. Se anunţă angajări în industria prelucrătoare, în sectorul transport, depozitare şi comunicaţii, în sectorul construcţii.

Angajatorii din organizaţii de dimensiuni micro, cu mai puţin de 10 angajaţi, raportează o previziune netă de angajare de +11%; angajatorii din organizaţii mici (10-49 angajaţi) şi medii (40-249 angajaţi) exprimă previziuni de +8%, respectiv +13%. După părerea mea, planurile pe termen scurt şi mediu ale agenţilor economici sunt optimiste, în mare parte în urma luării în calcul a prevederilor noului Cod Fiscal, pe care opoziţia PDL-istă îl combate cu înverşunare, deşi este unul pur liberal. După cum se vede din cifrele de mai sus, rezultatul direct va fi crearea de noi locuri de muncă, scăderea şomajului şi muncii la negru. Lucruri care nu pot să le convină foştilor PDL-işti, avizi să ajungă din nou la guvernare fără consultarea electoratului. Pentru că dacă programul USL va fi pus în continuare în aplicare, la alegerile din 2016 rezultatele aşa zişilor liberali vor fi catastrofale” spune Mircea Purcaru.

No Comments

Comments for Mircea Purcaru: ”Mediul de afaceri reacţionează pozitiv la noul Cod Fiscal” are now closed.