Mircea Purcaru este bănuit ca fiind trădătorul alianţei PSD-ALDE

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 24, 2016 with No Comments

purcaru

Jocurile politice la nivelul judeţelor şi primăriilor au început de câteva zile. Se discută tot felul de alianţe pentru alcătuirea majorităţii în Consiliile Judeţene şi în Consiliile Locale, majorităţi importante inclusiv pentru numirile în funcţiile de conducere.

Pentru Consiliul Judeţean Arad deciziile s-au luat la mijlocul acestei săptămâni, în cadrul şedinţei în care, prin vot secret, au fost numiţi preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi. Erau anunţate următoarele alianţe: PNL-UDMR-PMP şi PSD-ALDE. Prima l-a avut ca propunere pentru funcţia de preşedinte al CJ Arad pe Iustin-Marinel Cionca-Arghir, iar cea din urmă l-a propus pe Florin Tripa.

Rezultatul votului le-a adus însă o mare surpriză social democraţilor şi liberalilor democraţi. Cionca a câştigat preşedinţia cu 21 de voturi pentru în timp ce Tripa a primit doar 12. Un vot din tabăra PSD-ALDE şi-a schimbat „direcţia”, semn că cineva a trădat. Interesant este că în cazul schimbării opţiunii celor de la UDMR şi PMP, acesta ar fi fost votul decisiv, cel care ar fi înclinat balanţa, la limită, tot spre candidatul PNL.

Din partea ALDE, unul din cei doi consilieri ar fi putut să-şi schimbe votul. Faţă de echipa PSD nu există suspiciuni, pentru că Tripa este consilier PSD, iar social democraţii nu aveau motivaţia să trădeze. Din tabăra liberalilor democraţi bănuielile planează asupra lui Mircea Purcaru, ca fiind consilierul care ar fi trecut peste negocierile alianţei şi ar fi acceptat să trădeze înţelegerile la nivel local şi naţional.

Cei din ALDE nu au comentat, deocamdată, această bănuială, dar cel mai probabil vor discuta în cel mai scurt timp, în cadrul filialei, ce anume s-a întâmplat la vot, iar cei doi consilieri aleşi în CJ Arad vor trebui să dea explicaţii despre votul lor şi modul în care acesta a influenţat, sau putea influenţa, rezultatul final.

În ceea ce priveşte trădarea alianţelor politice stabilite de către liderii formaţiunilor politice, Aradul nu este un caz singular. Au mai fost şi alte situaţii similare în ţară şi probabil vor mai exista. În judeţul vecin Alba, de exemplu, din cauza nerespectării deciziei la nivel naţional de cosusţinere între PSD şi ALDE, trei consilieri ALDE au fost excluşi din partid pentru că au trădat alianţa şi au votat cu PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Alba.

No Comments

Comments for Mircea Purcaru este bănuit ca fiind trădătorul alianţei PSD-ALDE are now closed.