Minoră în vârstă de 13 ani, fără adăpost condusă de jandarmi într-un centru de plasament

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on februarie 27, 2018 with No Comments

Luni, 26 februarie a.c., în jurul orei 22:15, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflat în serviciu de ordine și siguranță publică, a observat în zona Gării CFR, din municipiul Arad, o fetiță minoră, imbrăcată sumar și neînsoțită.

Apropiindu-se de aceasta, plt maj Rada Radu împreună cu plt adj Moț Carmen au observat că fetița era încălțată cu pantofi sport de vară, care prezentau urme vizibile de umeazeală, fără mănuși și tremurând de frig.

Având în vedere temperatura foarte scăzută, si avertizările de vreme rea, jandarmii fără să stea pe gânduri au urcat fetița în autospecială rugând șoferul să seteze sitemul de ventilație la capacitate maximă, pentru a oferi un confort termic cât mai ridicat.

Trecând la identificarea fetiței, jandarmii au constatat că se numește Margareta I.,în vârstă de 13 ani iar conform celor declarate, aceasta susține că are domiciliul în com. Felneac județul Arad, dar nu mai locuiește de multă vreme cu părinții, la momentul actual fiind fără adăpost.

Jandarmii au hotărât să o conducă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Centrul de criză –Arad.

Ajunși la centru, jandarmii arădeni au fost întâmpinați de psihologul de serviciu, care au preluat fetița, și după ce au schimbat-o de hainele ude, i-au oferit o masă caldă și au înlocuit țevile de termoficare unde era obișnuită să doarmă cu un pat clad și confortabil.

Mulțumim pe această cale celor doi colegi care au dat dovadă de solidaritate și-i felicităm pentru activitatea de ajutorara a unei minore de numai 13 ani, pe care viața încă de mică a supus-o la grele încercări.

No Comments

Comments for Minoră în vârstă de 13 ani, fără adăpost condusă de jandarmi într-un centru de plasament are now closed.