Mii de arădeni prezenţi la “Serbările Naţionale Ţebea 2013″ (Galerie FOTO)

Written by admin. Posted in Top News, Utile

Tagged: , , , , , , , ,

Published on septembrie 15, 2013 with No Comments

Duminică, începând cu ora 11.00, s-au desfăşurat “Serbările naţionale Ţebea” 2013, închinate memoriei lui Avram Iancu. La Complexul Istoric din Ţebea, comuna Baia de Criş, a avut loc ceremonialul public care a cuprins depuneri de coroane, o slujbă religioasă de pomenire, o evocare istorică şi mesajele autorităţilor. Din partea Aradului au depus coroane; prefectul Cosmin Pribac, parlamentarii Traian Igaş, Claudia Boghicevici, preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu, însoţit de vicepreşedintele Adrian Ţolea.  La eveniment a fost prezent şi deputatul arădean, Eusebiu Pistru şi o serie de consilieri locali.

După doi ani, preşedintele Traian Băsescu, însoţit de soţia sa, a participat,  duminică, la “Serbările naţionale de la Ţebea” dedicate memoriei lui Avram Iancu. În momentul depunerii coroanei de flori la mormântul “Crăișorului Munților”, Băsescu a fost huiduit de un grup mic de participanți. Preşedintele a trecut repede peste apostrofările aduse de câţiva dintre cei prezenţi, refugiindu-se în cortul arădenilor alături de finul său Gheorghe Falcă şi o serie de şefi din PDL (n.r. inclusiv Vasile Blaga). Şeful statului s-a bucurat de aplauze de la arădeni, savurând un moment artistic oferit de solistul Ionuţ Langa.

Arădenii au participat în număr foarte mare, în frunte cu edilul şef Gheorghe Falcă. Primăria Municipiului Arad a avut amenajat cel mai mare cort de pe platoul de la Ţebea, oaspeţii prezenţi bucurându-se de tradiţionala fasole cu ciolan, oferită de Cantina Socială Arad, acţiune coordonată de directoarea Mariana Szucs.

[nggallery id=68]

 

No Comments

Comments for Mii de arădeni prezenţi la “Serbările Naţionale Ţebea 2013″ (Galerie FOTO) are now closed.