Mihai Fifor, senator PSD: ”Guvernul nu poate acorda ajutoare CET-ului Arad, pentru că nu are licența ANRSC”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on octombrie 23, 2014 with No Comments

Senatorul PSD Mihai Fifor a fost prezent azi la Arad, abordând o problemă ”fierbinte”, cea a CET-ului.

Flancat de deputaţii arădeni Dorel Căprar şi Flavius Măduţa, fostul secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor a încercat să explice motivele care au dus la situaţia actuală a furnizorului arădean de căldură și apă caldă. Adică sechestru pe bunuri, în urma datoriilor mari acumulate faţă de diverşi furnizori.

„Povestea este foarte simplă: pe reţeaua primară uzura este de 75 la sută, iar pe reţeaua secundară, de 80 la sută. În plus, există şapte puncte termice nemodernizate. Atunci când sunt pierderi mari pe reţeaua de distribuţie, pierderile sunt suportate de populaţie, asta trebuie să fie explicat foarte clar cetăţeanului din Arad. Preţul mare este dat de aceste pierderi“ a spus senatorul PSD.

Care nu avut nici o reținere în a-l acuza pe primarul Gheorghe Falcă de faptul că fuge de răspundere şi încearcă să ”paseze” responsabilitatea guvernului.

„CET-ul nu este al guvernului, ci al administraţiei locale. Este societate pe acţiuni, la care acţionar este Consiliul Local Municipal Arad. Trebuie spus că la 31 iulie 2014, datoriile CET erau de peste 90 de milioane de lei, dintre care 662 de mii sunt la bugetul de stat. Despre ce vorbim ? Despre eficienţa administraţiei locale din Arad, condusă de cetăţeanul Falcă ?“ se întreabă Fifor.

Senatorul PSD a abordat și problema ajutorului de stat pe care primarul Gheorghe Falcă îl solicită guvernului.

„Ajutoarele de stat la care tot face referire cetăţeanul Falcă nu pot fi acordate, fiindcă CET nu are licenţă de la ANRSC. Licenţa a expirat în primăvară, iar ca să primească alta trebuie să facă dovada că delegarea gestiunii s-a făcut în mod legal, prin licitaţie, nu prin atribuire directă, cum e cazul la Arad. Ori, Ministerul Dezvoltării nu poate da ajutoare decât operatorilor cu licenţă. Lipsa acestei licenţe este încă o dovadă a eficienţei administraţiei conduse de cetăţeanul Falcă. Aş dori ca municipalitatea arădeană să facă mai puţină politică şi mai multă administraţie în favoarea cetăţenilor. Oamenii din Arad trebuie să bată la uşa lui Falcă dacă nu au căldură în apartamente, nu la guvern. Aşa cum trebuie să bată la uşa lui Falcă pentru asfaltări şi tot ce ţine de buna gospodărire a cetăţii, un termen care îi place“ a încheiat Fifor.

Deputatul Flavius Măduţa a precizat că CET-ul a ajuns într-o situaţie mai mult decât critică, discutându-se chiar despre un posibil sechestru pe pompe, ceea ce ar fi însemnat că Aradul rămâne fără căldură. „Este foarte bine că astăzi se dau bani pentru datoriile CET, dar trebuie spus că a ajuns cuţitul la os, că s-a ajuns să se pună sechestru pe pompe. De aceea e graba atât de mare. Atâţia ani primarul Falcă nu a fost interesat de problema CET. Întreb încă o dată, ce s-a făcut cu banii de la populaţie ? De ce nu s-au făcut investiţii atâţia ani ? Să dea explicaţii arădenilor, nu să arunce vina pe guvern. În 2012 a ieşit în faţa cetăţenilor, să le ceară votul, promiţând că va face una sau alta. Trebuia să le spună că el nu va răspunde de nimic şi aşteaptă ca parlamentarii și guvernul să-i facă treaba“ susţine Flavius Măduţa.

 

No Comments

Comments for Mihai Fifor, senator PSD: ”Guvernul nu poate acorda ajutoare CET-ului Arad, pentru că nu are licența ANRSC” are now closed.