Mihai Fifor: „PSD susține vaccinarea obligatorie pentru toți copiii“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 02, 2020 with No Comments

Un sondaj realizat la comanda Societății Naționale de Medicina Familiei relevă faptul că aproximativ două treimi dintre respondenți sunt de părere că părinții trebuie să discute cu medicul de familie sau cu medicul pediatru despre ingrijorările legate de vaccinarea copiilor lor. 62,7% sunt de acord cu ideea vaccinării obligatorii în cazul copiilor, iar 81.1% dintre cei chestionați sunt de părere că vaccinarea copiilor este necesară.

„PSD este consecvent și după ce a inițiat legea vaccinării obligatorii trece la dezbaterea și adoptarea ei. Răspundem astfel unei urgențe sociale, în contextul epidemiei de coronavirus, iar demersul nostru are susținerea românilor, majoritatea fiind pentru vaccinarea obligatorie.

Proiectul de lege al PSD privind vaccinarea obligatorie, care este în ultima etapă a procesului legislativ, la Camera Deputaților, prevede că înscrierea în colectivitate a copiilor și adulților este condiționată de realizarea vaccinurilor obligatorii, pe baza unui act eliberat de medicul de familie (care se eliberează și în prezent pentru confirmarea că persoana este aptă să intre într-o colectivitate – la școală, la serviciu etc). Acest act se va elibera doar dacă persoana în cauză a realizat vaccinările obligatorii.

Imunizarea prin vaccinare este cea mai eficientă și cea ieftină metodă de prevenire și combatere a unei epidemii. Iar mai important decât costurile este că se previne îmbolnăvirea, iar pacientul nu mai suferă și nu mai e expus riscului de deces“, susține senatorul Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Mihai Fifor: „PSD susține vaccinarea obligatorie pentru toți copiii“ are now closed.