Mihai Fifor: PSD refuză circul politic patronat de Iohannis și nu participă la consultările de la Cotroceni

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on decembrie 22, 2020 with No Comments

PSD respinge categoric circul ieftin, penibil, pus la cale de Iohannis și prin urmare nu va participa la consultările de la Cotroceni. Președintele PSD a transmis în acest sens o scrisoare publică președintelui României.

“Iohannis s-a antepronunțat în privința acordării mandatului de premier. A sfidat votul popular care a făcut ca PSD să fie câștigătorul alegerilor și a anunțat, în repetate rânduri, că va încredința mandatul de premier unui reprezentant al Găștii pierzătorilor, cel mai probabil celui mai dezastruos ministru din Guvernul Orban, Florin Cîțu.

În aceste condiții, a participa la așa-zisele consultări de la Cotroceni înseamnă a fi părtaș, a valida o mascaradă care-și bate joc de opțiunea românilor și de semnificația ei. 

PSD nu validează prin participarea sa circul politic a lui Iohannis și a Găștii pierzătorilor. PSD refuză să legitimeze o scenetă deplorabilă pe post de exercițiu democratic constituțional. 

Indiferent cât se va chinui Iohannis să salveze aparențele, viitorul guvern nu va fi nimic altceva decât instrumentul prin care prin PNL și USR, după modelul fostului CDR, vor continua să se bată isteric pentru ciolan, pentru funcții, pentru bani. România și românii vor pierde. 

PSD va rămâne în Opoziție și va combate fără ezitare acest guvern oportunist, născut arbitrar, cu sfidarea voinței populare. 

Actuala coaliție de strânsură nu are nicio soluție la criza sanitară și nici la cea economică. Preocuparea esențială, așa cum au dovedit-o târguielile politice, nu este pentru soluții dedicate cetățenilor țării, ci pentru interese meschine personale sau de grup.

PSD așteaptă programul de guvernare cu care noul CDR trebuie să vină în Parlament, precum și bugetul de stat, un buget al austerității, pe care l-au ascuns până acum”, declară deputatul PSD Arad Mihai Fifor.

 

No Comments

Comments for Mihai Fifor: PSD refuză circul politic patronat de Iohannis și nu participă la consultările de la Cotroceni are now closed.