Mihai Fifor: „PSD nu aruncă-n derizoriu instituția Parlamentului și ia în serios audierea miniștrilor“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on februarie 18, 2020 with No Comments

Nicolae Ciucă, propus pentru Ministerul Apărării, este singurul ministru din guvernul Orban II care a primit un aviz favorabil în comisiile de specialitate, în urma audierilor de luni. Florin Cîțu, propus pentru Finanțe, Marcel Vela, varianta pentru Interne, și Costel Alexe, nominalizat la Mediu, au primit aviz negativ în Parlament.

„PSD nu aruncă-n derizoriu instituția Parlamentului și ia în serios procedura audierilor miniștrilor cabinetulului Orban II.

PSD denunță și sancționează mascarada PNL-isto – Iohannistă, a desemnării sfidătoare a aceluiași guvern Orban, care să fie respins în Parlament doar pentru a deschide astfel calea anticipatelor.

Este lucru cert că PNL fuge de guvernare! Dovedește acest lucru nu doar decizia politică a conducerii liberale de a nu-și susține propriul guvern cât și atitudinea fiecărui ministru liberal, care, culmea absurdului politic, în fața comisiilor, la audieri, își lăudă „realizările”, dar cere să fie respins.

De ce fuge PNL de guvernare? De frică! Ultimele trei luni au dat măsură (in)competenței și (i)responsabilității liberale.

Veniturile statului s-au prăbușit, cheltuielile au explodat, economia frânează puternic, deficitul bugetar a ieșit mult din limitele admise, fapt pentru care Comisia Europeană a declanșat procedura de deficit excesiv, împrumuturile au ajuns la dimensiuni gigantice, majorarea legală a salariilor și pensiilor s-a anulat, la fel și dublarea alocațiilor pentru copii, sănătatea se privatizează.

Acesta este tabloul sumbru după trei luni de guvernare PNL. De aceea PNL vrea anticipate! Pentru că-și închipuie că ar mai putea obține suficiente voturi pentru a rămâne la putere și a putea apoi să-și continue programul dur de austeritate pe care vor să-l impună românilor. Acesta este adevarata miză a mascaradei liberale care aruncă-n derizoriu  Constituția, procedurile parlamentare, legea și-i sfidează pe români prostindu-i că anticipatele ar fi în interesul lor“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Mihai Fifor: „PSD nu aruncă-n derizoriu instituția Parlamentului și ia în serios audierea miniștrilor“ are now closed.