Mihai Fifor : Nimeni nu va fi obligat să se vaccineze!

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on august 16, 2023 with No Comments

Hai să fim serioși, oameni buni! Cei care susțin că se urmărește vaccinarea forțată în România, pur și simplu mint! Dezinformează, ori din prostie, ori din ticăloșie, pentru interes politic.

 Vă sfătuiesc să vă informați și să aveți încredere în medici și-n specialiștii, nu în cei care vântură fake-news-uri. Nimeni nu va fi obligat să se vaccineze!

Nicăieri în documentele pe care le va adopta Guvernul Ciolacu nu există vreo prevedere care să constrângă sau să condiționeze pe cineva să se vaccineze. Strategia Națională de Vaccinare este despre informare corectă și despre dreptul populației de a avea acces cât mai extins și echitabil la vaccinuri.

Acum, România este pur și simplu în afara Europei civilizate, lângă țări din Africa, precum Guineea și Nigeria, din perspectiva protecției pe care o asigură copiilor prin imunizare vaccinală.

Strategia Națională de Vaccinare este un plan pentru următorii 7 ani, care-și propune creșterea acoperirii vaccinale în România, pentru toate schemele de vaccinare. Însă acest lucru se va realiza NUMAI dacă oamenii doresc.

Obiectivul major este accesul echitabil și universal al românilor la schemele de vaccinare, pe baza unei informări corecte.

 IMPORTANT!

 📌 Pacienții cu boli cronice vor avea, pentru prima dată în România, acces la vaccinuri compensate.

📌 Femeile, adolescenții, fete dar și băieți, se vor putea vaccina anti-HPV gratuit, numai dacă doresc și solicită medicului de familie prescripție.

📌  În școli, vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va fi explicată și încurajată!

Cifrele arată o scădere de aproximativ 10% a numărului copiilor vaccinați în România, în ultimii 20 de ani.

 Într-o statistică la nivel mondial din 2023, cu privire la rata de vaccinare cu vaccinul DTP1 (difteric, tetanos, pertusis), România se află pe locul 175, doar patru țări având o rată de vaccinare mai redusă: Guineea Ecuatorială, Nigeria, Sudanul de Sud și Papua Noua Guinee!

 Date similare sunt evidențiate de statistica din 2022 a OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), în care România se află pe penultimul loc din cele 49 de țări evaluate.

 Proiectul de Hotărâre de Guvern privind Strategia națională de vaccinare intră  în analiza interministerială urmând să fie propus spre adoptare în viitorul apropiat.

 PSD îl susține deplin pe ministrul Sănătății în demersul său menit pentru o țară cu oameni sănătoși și protejați de boli infecțioase. Erorile legate de vaccinarea anti COVID nu trebuie sa priveze românii de accesul la vaccinare.

Deputat Mihai Fifor, președintele PSD Arad

Biroul de Presă al PSD Arad

 

No Comments

Comments for Mihai Fifor : Nimeni nu va fi obligat să se vaccineze! are now closed.