Mihai Fifor: „Iohannis forțează anticipatele, ca să evite prăbușirea iminentă a PNL“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on februarie 10, 2020 with No Comments

Prin desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier, președintele Klaus Iohannis forțează practic alegerile anticipate, încâlcând cu bună știință Constituția. Iohannis realizează că, în cazul în care vom avea alegeri la termen, PNL nu are nicio șansă de a obține un rezultat bun, din cauza guvernării dezastruoase.

„După guvernarea dezastruoasă a PNL, Iohannis realizează că până la alegerile la termen partidul său va scădea abrupt în preferințele cetățenilor. Vrea anticipate, pentru a obține votul cetățenilor înainte de prăbușirea iminentă a PNL, vrea anticipate pentru că știe foarte bine că acest guvern liberal nu va dubla alocațiile pentru copii și nici nu va majora pensiile și salariile de la 1 septembrie.

Avem de a face cu o atitudine schizofrenică în care PNL îl propune pe Orban premier, dar în același timp nu vrea să-l voteze pe Orban premier! Oamenii care au votat PNL la europarlamentare și prezidențiale au sperat că acest partid își va asuma guvernarea țării și că vor aduce o schimbare în bine. Numai că, după trei luni, văd că cei de la PNL fug de la guvernare, lăsând dezastru în urma lor. S-au împrumutat de 5 ori mai mult, la dobânzi mai mari, au stopat investițiile începute de PSD în autostrăzi, inflația a crescut, cursul valutar a explodat, iar o dată cu el cheltuielile au crescut exponențial, în timp ce veniturile au scăzut. Au crescut deficitul bugetar, depășind pragul de 3% acceptat în UE, au privatizat sănătatea care va duce la închiderea spitalelor de stat, au început să vândă companiile profitabile ale statului.

Iohannis folosește PNL pentru a-și face jocurile politice de a obține toată puterea din stat și de a înlătura toate formele de opoziție, dar PSD nu va accepta acest joc murdar, care afectează grav interesele cetățenilor și va sesiza Curtea Constituțională. Desemnarea lui Orban pentru funcția de premier nu urmărește identificarea unei majorități parlamentare, așa cum cere Curtea Constituțională, prin

Decizia 80/2014. În schimb, propunerea PSD și PRO România îndeplinea această condiție, iar președintele avea obligația să o constate, pentru că, așa cum spune CCR, el nu este decident în această procedură, ci doar mediator“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

 

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Mihai Fifor: „Iohannis forțează anticipatele, ca să evite prăbușirea iminentă a PNL“ are now closed.